Δωρεάν ξεναγήσεις σήμερα σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης

Η πόλη γεννήθηκε πριν 2300 χρόνια στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, σαν από μια άλλη μήτρα. Στην πορεία 24 αιώνων αδιάλειπτης ζωής, μεγάλωνε συνεχώς κι έπαιζε το δικό της σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη. Λιμάνι με εμπορικές ανταποκρίσεις με όλο τον αρχαίο και μεγάλο κομμάτι του μετέπειτα, κόσμου η πόλη του φιλόδοξου Κασσάνδρου κατέστησε φιλόδοξους διεκδικητές, για την κατάκτηση της, πολλούς λαούς και πολιτισμούς. Το πολύχρωμο της πολυ-πολιτισμικότητας φάνηκε να της ταιριάζει σχεδόν από την αρχή, ώστε μέχρι πρόσφατα να ακούγονται λαλιές διαφορετικές, να στέλνονται στον ουρανό

από την γη τις προσευχές σε διαφορετικούς θεούς και οι επιγραφές στις αγορές της να γράφονται σε πολλά αλφάβητα. Σ’ αυτούς τους 24 αιώνες ζωής, όχι ιδιαίτερα «χαλαρής», ο δήμος Θεσσαλονίκης σας καλεί να ξεναγηθείτε. Γιατί βρίσκονται ακόμη εδώ κι είναι παντού, κάποτε φανεροί κι άλλοτε κρυμμένοι − μα πάντα εδώ.

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, πραγματοποιείται για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών.

Το ραντεβού σήμερα δίνεται στις 11:00 στην ΕΥΑΘ και οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τη Via Reggia στη Λεωφόρο και στην Eγνατία Οδό: Πύργος ΕΥΑΘ, Υπαπαντή, Καμάρα, Σωτηράκι, Παναγούδα, Αρχοντικό Νεδέλκου, Α΄ Γυμνάσιο, Μετρό, Αχειροποίητος, Μπέη Χαμάμ, Χαλκέων, οδός Συγγρού, Βιέννη, Άγαλμα Κωνσταντίνου Α’.

Keywords
Τυχαία Θέματα