Δώνης: Υπάρχει μία συμμορία εναντίον του Παναθηναϊκού- Τι σχολίασε για την επίμαχη φάση στο τέλος

Φανερά εκνευρισμός ήταν ο Γιώργος Δώνης μετά τη λήξη του ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα (2-2). Ο τεχνικός των "πρασίνων" ήταν έξαλλος από τη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν, κάνοντας λόγο για "συμμορία" εναντίον της ομάδας του.

Για την επίμαχη φάση που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα υποστήριξε ότι είναι αυστηρό και αμφισβητούμενο το πέναλτι για να δοθεί

στο 95΄, ενώ όπως είπε δεν έπρεπε να δοθούν πέντε λεπτά καθυστερήσεις και σημείωσε πως έγινε φάουλ στον Περέα στην αμέσως προηγούμενη φάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

"Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, έχουμε πολύ μεγάλη πρόοδο. Με την ΑΕΛ εγιναν περίεργα πράγματα, παρότι παίξαμε πολύ καλά. Η ομάδα συνεχίζει την πρόοδό της και αυτό για το πρότζεκτ είναι πολύ καλό. Εμένα με νοιάζει κατά πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν με νοιάζει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει μία συμμορία που είναι εναντίον του Παναθηναϊκού. Δεν σέβονται την προσπάθειά μας. Από πού να ξεκινήσω κι από πού να σταματήσω. Δεχόμαστε γκολ από τη Λαμία, παρότι έχει προηγηθεί πέναλτι υπέρ μας. Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη, παρότι είναι κόκκινηΜπουνιά του Ουάρντα, δεν ήταν πολύ δυνατή, αλλάζουν οι κανονισμοί.

Πάμε στην Ξάνθη, γκολ κανονικό εμείς, δεν το μετράνε. Μας κάνουν σεμινάρια οι Έλληνες διαιτητές και μας λένε πως όταν ένα γκολ διαμορφώνει αποτέλεσμα, πρέπει να πάνε στο VAR, όπως έγινε και σήμερα. Φταίει η διοίκηση, να στήνει τους διαιτητές για να συμπεριφέρονται σωστά; Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που έχει βάλει 70.000.000 ευρώ. Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε τραμπουκισμούς. Είμαστε άνθρωποι. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να βγούμε 3οι ή 4οι. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω απ' την ομάδα. Σταματήστε και οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού να συσπειρωθούν δίπλα στην ομάδα. Δεν θα σηκώσει ο Παναθηναϊκός κεφάλι αν Οι γιοι μου απ' την στιγμή που ξυπνάνε είναι ντυμένοι στα πράσινα. Να αφήσουμε την εσωστρέφεια και να στηρίξουμε την ομάδα οι Παναθηναϊκοί".

Στη συνέχεια τόνισε:

"Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος, ήμασταν καλύτεροι σε όλα τα επίοεδα. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε, κέρδισε μέτρα κι όταν αλλάξαμε τον σχηματισμό μας ήμασταν λίγο καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού κατάφερε να ισοφαρίσει. Εγώ λέω στα παιδιά να μην κοιτάζουν το δέντρο, αλλά το δάσος. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Θέλετε να σας πω που έχω παράπονα; Σκεφτείτε, γίνεται μία φάση στο 95' και δίνεται πέναλτι. Είναι η τελευταία φάση του παιχνιδιού. Η διαφωνία μου, επειδή την είδα τη φάση, είναι συγκεκριμένη. Δεν υπάρχουν πέντε λεπτά καθυστερήσεις. Υπάρχει καθαρό φάουλ στο 94' στον Περέα κι αυτό το πέναλτι είναι αυστηρό για να το δώσεις στο 95'. Ο τέταρτος στη συγκεκριμένη φάση με τον Περέα, είναι μπροστά και το έχει κλειστό. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Υπήρξε ιδιοκτήτης ομάδας πέρυσι που έλεγε οτι ο Παναθηναϊκός, εγώ και ο Νταμπίζας στήσαμε το ΠΑΟ ΟΦΗ... Που βρίσκεται τώρα αυτός; Αυτοί που αποφασίζουν, η Ομοσπονδία που υπάρχει, καταλαβαίνετε ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο; Υπάρχουν τόσα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Δικαιολογημένα μου λέτε ότι προκαλώ. Και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν λάθος η αντίδραση μου. Δεν πρέπει να αντιδράσω απέναντι στα σκουπίδια. Έχουμε βγάλει την ταμπέλα και αυτό που γίνεται από την πρώτη αγωνιστική είναι απερίγραπτο. Να το παίξουν το βράδυ και να δουν αν υπάρχει φάουλ ή όχι στον Περέα.

Στην τελευταία φάση έπαιξε ξεκάθαρο ρόλο η διαιτησία. Δεν υπάρχουν πέντε λεπτά. Βάλτε τα βίντεο να δείτε. Το παιχνίδι αυτό δεν πρέπει να έχει καθυστερήσεις παραπάνω από τρία λεπτά. Η αναφορά μου έχει να κάνει με την ομάδα μου. Δεν υπάρχει τρίλεπτη καθυστέρηση και επιμένω σε αυτό. Αν έχω λάθος θα πω ότι έχω λάθος. Η διαιτησία και σήμερα και με τον Ολυμπιακό ήταν μία χαρά. Είπα ότι υπάρχει μία φάση πριν το πέναλτι και το πέναλτι που είναι αμφισβητούμενο. Μεταξύ των πάγκων γίνονται πολλά. Έχουμε δει τόσα πράγματα και στα ελληνικά και στα ξένα γήπεδα".

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε:

ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Σε μορφή ανάπτυξης ο Μάτος γίνεται τρίτος κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Ίνγκασον και τον Κρέσπο. Έχει τη μία γραμμή ο Λημνιός, την άλλη ο Γιαννούλης και μένει εξάρι ο Αουγκούστο. Εμείς είχαμε πολύ καλό πρέσινγκ στους 3 στόπερ του ΠΑΟΚ, όσο είχαμε δυνάμεις.

Γενικώς στο πρώτο μέρος στο τακτικό κομμάτι και αμυντικά και επιθετικά, ήμασταν καλοί. Είχαμε το σχέδιο να πηγαίνει η μπάλα στον Χατζηγιοβάννη και το κάναμε. Δεν είχαμε τις δυνάμεις να κάνουμε το πρέσινγκ μετά. Ο ΠΑΟΚ είχε τη φάση του γκολ και το δοκάρι. Καλύψαμε καλύτερα τους χώρους, δεν δώσαμε μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ και κύλησε ένα παιχνίδι, όπου σαν σύνολο η ομάδα τα πήγε ικανοποιητικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα