"Δωμάτια της Γειτονιάς" αποκτούν δημοτικές κοινότητες του Δ. Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους, μέσω των "Δωματίων της Γειτονιάς", θα έχουν κάτοικοι δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα "Δωμάτια της Γειτονιάς" θα δημιουργηθούν στην Β', Γ' και Δ' κοινότητα. Πρόκειται για μια δράση που συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό και έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας προκειμένου να υλοποιηθεί.

Την υλοποίηση και διαχείριση του προγράμματος θα αναλάβει

το ΚΕΠΑ, ενώ την χρηματοδότηση ύψους 330.000 ευρώ θα αναλάβει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Το 2019, αν ο δήμος Θεσσαλονίκης μείνει ικανοποιημένος από την δράση θα μπορεί να την οικειοποιηθεί και να την αναλάβει.

Τι θα είναι τα "Δωμάτια της Γειτονιάς"

Τα "Δωμάτια της Γειτονιάς" θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις προτάσεις και τις ανάγκες των κατοίκων στην εκάστοτε κοινότητα. Θα είναι ουσιαστικά ένας όμορφα σχεδιασμένος χώρος και όχι μια απλή αίθουσα, στον οποίοι μεμονωμένοι κάτοικοι ή ομάδες πολιτών θα μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις, ενημερώσεις και ημερίδες.

Οι δημοτικές κοινότητες θα οργανώνουν τις δράσεις και μέσω των υπηρεσιών τους θα γίνεται η εγγραφή στα προγράμματα που στηθούν.

Το πρόγραμμα "Δωμάτιο της Γειτονιάς" θα λειτουργήσει:

- B' Δημοτική Κοινότητα - ισόγειο κατάστημα στις 12οροφες επί της οδού Λαγκαδά

- Γ΄ Δημοτική Κοινότητα - ισόγειο επί της οδού Θεοφίλου 25

- Δ' Δημοτική Κοινότητα - σε χώρος στις εγκαταστάσεις των πρώην στάβλων Παπάφη επί της οδού Άνδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα