Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: "Δρακόντια μέτρα" ασφαλείας για την απολογία του 30χρονου

Κάτω από «Δρακόντια μέτρα» ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη βρίσκεται επί ποδός καθώς την ίδια ώρα θα τελεστεί η κηδεία του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη στ’ Ανώγεια.

Ο νεαρός άνδρας, ισχυρίστηκε αμέσως μόλις παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού του πατέρα

του εκείνος ήταν στο μπάνιο του σπιτιού του.

Άκουσε τις φωνές της μητέρας του και έναν πυροβολισμό και όταν είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο στο δρόμο άρπαξε το πιστόλι του και το «άδειασε» στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου» φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία που έπληξε τόσο την οικογένεια του όσο και το χωριό του.

Τα αίτια του διπλού φονικού

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές – που είχαν λυθεί προ πολλού – αλλά ένα… παρκάρισμα.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πιάστηκαν στα χέρια.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο διάβα του και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να είπε: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Προσπάθησε να τον σταματήσει και σύμφωνα με την ιαστροδικαστική έκθεση ο 63χρονος φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο κάτι που δείχνει ότι ο πριν τον πυροβολήσει τον χτύπησε προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι του.

Ο γιος του 63χρονου ήταν εκείνη την ώρα στο μπάνιο. Ακούγοντας τις φωνές της μητέρας του και τον πυροβολισμό πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε 7 φορές τον Γιώργο Ξυλούρη.

Μάλιστα μία σφαίρα βρήκε ευτυχώς στο πόδι έναν άλλο κάτοικο των Ανωγείων τραυματίζοντας τον στο πόδι.

Μετά το συμβάν ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε παρουσία των δικηγόρων του λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής.

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.

Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορωνοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Μέσα σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου

Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κοιμητήριο των Ανωγείων.

Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία.

Συγγενείς και συγχωριανοί του μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να πουν το ύστατο «χαίρε»,ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μία λογομαχία, για ασήμαντη αφορμή, θα είχε τέτοια τραγική κατάληξη.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου» λέει στο μοιρολόι της η μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Βάφτιση του παιδιού του

Σε κλίμα οδύνης έγινε το πρωί της Κυριακής η βάφτιση του ανήλικου παιδιού του Γιώργου Ξυλούρη, το οποίο πήρε το όνομα του παππού του αλλά και του πατέρα του. Η βάφτιση έγινε προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο πατέρας του, όπως προστάζει το έθιμο.

Πηγή: cretapost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα