Διπλασιασμός επενδύσεων το 2018 στη Βουλγαρία

Με διπλασιασμό επενδύσεων “έκλεισε” το 2018, σε σχέση με το 2017, επισήμανε σε δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Επενδύσεων της Βουλγαρίας Στάμεν Γιάνεφ, στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Στη διάρκεια του περασμένου έτους, η Υπηρεσία έδωσε το “ πράσινο φως” σε 28 έργα, συνολικής αξίας 430 εκατ. ευρώ (ή 840 εκατ. λέβα), που αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 2.500 νέες θέσεις εργασίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Επενδύσεων τόνισε, επίσης, την ανάγκη, εξισορρόπησης του επενδυτικού “ χάρτη” της Βουλγαρίας, δηλαδή με την υλοποίηση

επενδυτικών σχεδιασμών σε περιοχές της χώρας που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες.

Σ' αυτό το πλαίσιο - πρόσθεσε - είναι αναγκαία και η εφαρμογή πολιτικών που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου.

Ένα χαρακτηριστικό σημείο της επενδυτικής τάσης του 2018, είναι η υλοποίηση ή ο σχεδιασμός έργων για τους τομείς των logistics, των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων και του τουρισμού, τομέων που ήδη έχουν μεγάλο μερίδιο συμβολής στην ανάπτυξη του βουλγαρικού ΑΕΠ.

Σ' αυτούς τους τομείς προστίθεται και το ενδιαφέρον που αναδεικνύεται για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Εξάλλου, στις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Υπηρεσίας Επενδύσεων της Βουλγαρίας προστίθενται και οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της χώρας.

Στην ετήσια έκθεσή του, το Επιμελητήριο επισημαίνει τις θετικές εξελίξεις που καταγράφηκαν στη διάρκεια του τελευταίου έτους και τονίζει ότι η προσπάθεια των αρμόδιων φορέων πρέπει να επικεντρωθεί σε πεδία όπως η καινοτομία και η τεχνολογία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διπλασιασμός, 2018, Βουλγαρία,diplasiasmos, 2018, voulgaria