Δημοπρατείται το "ορφανό χιλιόμετρο" από Νέα Μουδανιά μέχρι Ποτίδαια

«Σάρκα και οστά» παίρνει μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, η αναβάθμιση του τελευταίου τμήματος του άξονα Θεσσαλονίκη-Ποτίδαια-Κασσάνδρα, σε αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημοπρατηθεί ως αυτόνομο έργο, ενώ αυτήν τη στιγμή ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.

Στόχος είναι το έργο να έχει δημοπρατηθεί έως και το τέλος του χρόνου.

Πριν από δύο εβδομάδες το Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε. αποφάσισε την έγκριση δημοπράτησης του έργου, αρχικού προϋπολογισμού περίπου 9,92 εκατ.ευρώ.

Η συνολική διάρκεια περαίωσης του έργου είναι 18 μήνες – από την υπογραφή της σύμβασης – όμως, ο ανάδοχος θα πρέπει να δώσει στην κυκλοφορία το εν λόγω τμήμα σε διάστημα 14 μηνών συμπεριλαμβανομένων των έργων σήμανσης και ασφάλισης της οδού.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Καλλιθέας, σε μήκος 1 χλμ. βόρεια της γέφυρας της Ποτίδαιας, ώστε να υπάρξουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνσης και διαχωρισμός με μεταλλικά στηθαία.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή πεζογέφυρας καθώς και κατασκευή παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στο «ορφανό χιλιόμετρο», έμειναν πίσω λόγω αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ. Οι αντιδράσεις αυτές πρωτοεκδηλώθηκαν το 2006 και είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει και το Μουδανιά- Ποτίδαια, έργο που έγινε τελικώς στο υπόλοιπο μήκος του προκειμένου να μη χαθούν πόροι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αφήνοντας αναγκαστικά εκτός του προγραμματισμού, αυτό το ένα χιλιόμετρο πριν την Ποτίδαια.

Keywords