Διεύρυνση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Πέλλα, Ημαθία και Πιερία πρότεινε ο Θ. Καρυπίδης

Την χωρική διεύρυνση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία, οι οποίες ανήκουν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρότεινε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης.

Ειδικότερα σε εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με τον συνδυασμό του και μετά από ερώτηση πολίτη σχετικά με το «τι παραπάνω θα μπορούσε να γίνει από εδώ και στο εξής» ο Θόδωρος Καρυπίδης πρότεινε τη χωρική διεύρυνση της Περιφέρειας με την Ημαθία , την

Πέλλα και την Πιερία.

Σκοπός όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, του συνδυασμού του κ. Καρυπίδη, «Ανατροπή – Δημιουργία» είναι η «μείωση του πλασματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών ελέω ΔΕΗ και δημογραφικού προβλήματος, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους όλων των κάτοικων της νέας αυτής Περιφέρειας που έτσι και αλλιώς περιλαμβάνει κοινά χαρακτηριστικά των κατοίκων σε πολιτισμό, αγροτικό τομέα και δίκτυα μεταφορών».

«Με αυτή την μεταρρύθμιση η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα αποκτήσει διέξοδο στην θάλασσα και οι πολίτες της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας απελευθέρωση από τον στραγγαλισμό των κονδυλίων τους από την «υδροκέφαλη» Θεσσαλονίκη και Αθήνα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα