Διαμαρτύρονται και σήμερα οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ

Πιστοί στα ραντεβού τους παραμένουν εδώ και έναν και πλέον μήνα οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ. Από τις 08:00 έως τις 14:00 θα βρίσκονται σήμερα έξω από τα γραφεία της Εταιρείας επί της οδού Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συμβασιούχοι

διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τους από τη Διοίκηση της θυγατρικής ανωνύμου εταιρείας και ζητούν από τη Διοίκηση να προχωρήσει στην ανάκληση των απολύσεων.

Οι κινητοποιήσεις τους ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές του Μαρτίου, οπότε και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διέκοψε τις συμβάσεις έργου που είχε επί σειρά ετών με 90 συμβασιούχους, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν ζητήσει οι συμβασιούχοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΕΥΑΘ αποφάσισε να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο τη διανομή των λογαριασμών με την οποία ασχολούνταν μέχρι πρότινος συμβασιούχοι.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ επεσήμανε ότι, παρότι κατανοεί την αγωνία των συμβασιούχων, "συντάσσεται και συμπορεύεται" μόνο με τη νομιμότητα και δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης ή ανανέωσης συμβάσεων αυτού του τύπου χωρίς δημόσια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ (όπως επισημαίνει και η τελευταία δικαστική απόφαση).

Keywords
Τυχαία Θέματα