Δεληζήσης: Αναγκαία η νίκη με Ολυμπιακό- Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την κατάσταση

Ο Γιώργος Δεληζήσης μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στάθηκε στην προσωπικότητα των παικτών που πρέπει να βγουν μπροστά, για να ανατρέψουν την άσχημη κατάσταση παίρνοντας τη νίκη.

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στην κάμερα της NOVA αναφέροντας αρχικά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, προερχόμαστε από τρία άσχημα αποτελέσματα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση και θα πάρουμε

την νίκη. Θέλουμε μία καλή εμφάνιση και μία νίκη για να έρθει η ηρεμία στην ομάδα και τον κόσμο».

Συνεχίζοντας είπε: «Υπάρχει ανάγκη για την νίκη, έχουμε μείνει πίσω στην βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν διαχωρίζουμε τα παιχνίδια, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακό ή άλλη ομάδα, εμείς πάμε για την νίκη»

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ τόνισε: «Αυτό που πλήγωσε περισσότερο ήταν η κακή εμφάνιση. Δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου ανταγωνιστικοί, ειδικά την προηγούμενη Κυριακή. Αντίθετα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που πάλεψε η ομάδα, δέχθηκε ένα γκολ στο τέλος, ο κόσμος χειροκρότησε. Με την ΑΕΚ κάναμε μία ντροπιαστική εμφάνιση, πρέπει να γυρίσουμε στις νίκες αυτή την Κυριακή».

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Αήττητο, αλλά ο Γιώργος Δεληζήσης τόνισε: «Ήταν ένα διαφορετικό το παιχνίδι, καμιά σχέση ο Αήττητος με τον Ολυμπιακό. Αλλά ήταν ένα επίσημο παιχνίδι, επιβάλλεται να το κερδίζεις. Η νίκη φέρνει καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια και στην ομάδα».

Για τις συζητήσεις που έκαναν μεταξύ τους μετά την ήττα από την ΑΕΚ: «Μετά το παιχνίδι όταν μιλήσαμε όλοι μαζί είπαμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα, οι παίκτες να μπουν μπροστά, όλοι να πάρουν ευθύνες που τους αναλογούν. Από τις δυσκολίες πρέπει η ομάδα να βγει δυνατή. Να βγούμε εμείς μπροστά, εκεί φαίνεται η δύναμη της ομάδας» και πρόσθεσε: «Το μήνυμα το έχουμε πάρει σίγουρα όλοι, αλλά πρέπει να φανεί στο γήπεδο, στις πράξεις όχι μόνο στα λόγια. Μόνο οι πράξεις μένουν».

Ο Γιώργος Δεληζήσης αναφέρθηκε και στις κουβέντες των Ελλήνων με τους ξένους που προέρχονται από άλλη ποδοσφαιρική νοοτροπία: «Γι αυτό κάναμε κουβέντα όλοι μαζί. Όταν έχεις τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες, που προέρχονται από άλλη νοοτροπία, προσπαθήσαμε εμείςπου ήμαστε από εδώ να τους βάλουμε στο κλίμα, δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του. Έχουν σημασία οι ήττες, τα παιχνίδια που έρχονται, την σημασία τους για τον κόσμο».

Συνεχίζοντας είπε: «Στην Ελλάδα μηδενίζονται τα πάντα, μην ξεχνάει ο κόσμος ότι η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΚ και στις αρχές του αγώνα με τον πανιώνιο, ένα πολύ καλό πρόσωπο, είχε εξαιρετική απόδοση. Δεν χρειάζεται να μηδενίζουμε την προσπάθεια παικτών και του προπονητή. Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την κατάσταση».

Για την πίεση που ίσως έχει ο Άρης: «Πίεση έχει και ο Ολυμπιακός όχι μόνο ο Άρης. Δεν την χρησιμοποίησα ποτέ ως δικαιολογία την πίεση. Τι θα πει πίεση, πρέπει να κερδίζω. Όποιος δεν αντέχει μένει σπίτι του. Εμείς θα μπούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία του κόσμου είπε: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο κόσμος είναι απογοητευμένος κυρίως από την εικόνα που δείξαμε. Πρέπει να έρθει στο γήπεδο, να μας στηρίξει, είναι ο 12ος παίκτης μας, τον θέλουμε ως το τέλος. Η χρονιά δεν είναι ένα παιχνίδι».

Για τον Ολυμπιακό είπε: «Είναι μία μεγάλη ομάδα με καλούς ποιοτικούς παίκτες. Κοιτάω όμως πρώτα την ομάδα μου, να παρουσιαστούμε τακτικά άριστοι για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό».

Για την απουσία του Βέλεθ είπε: «Είναι ένας καλός παίκτης, ποιοτικός. Προσωπικά έχω παίξει έξι παιχνίδια μαζί του, συνδυαστήκαμε καλά αλλά ο Άρης έχει και άλλες λύσεις, είναι ο Μάβραι, ο Σόουζα. Δεν πρέπει να εστιάσουμε σε έναν παίκτη. Αν μείνουμε σε μία απουσία σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα έχει λύσεις. Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 παίκτες, δεν μπορεί να κάνει ένας την διαφορά, δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του».

Όσον αφορά για το που θα κριθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είπε: «Θα κριθεί στο ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ , αν ο Άρης προηγηθεί πρέπει να παίξει διαφορετικά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες . Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτική ομάδα, δεν συγχωρεί τα λάθη» και όταν ρωτήθηκε για το αν ο Άρης πήρε το… μάθημα του από την ανατροπή του ΠΑΟΚ όπου προηγήθηκε είπε: «Πήραμε το μάθημα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, βέβαια η ισοφάριση έγινε με πέναλτι ήταν κάτι διαφορετικό. Η ομάδα μας έχει δείξει ότι αν δεχθεί γκολ δεν μπορεί να αναστρέψει το αποτέλεσμα, πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν πρέπει ανεξήγητα να δίνουμε χώρο στον αντίπαλο, ειδικά στο γήπεδο μας. Δείχνουμε και κάποιες αφέλειες στο παιχνίδι μας. Δεν πρέπει πάντα να λέμε θα βάλω 2-3 γκολ. Ο προπονητής μας δεν μας λέει να παίζουμε άναρχα, είναι θέμα ποδοσφαιριστή, οι προσωπικότητες και πως θα το διαχειριστούν».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είπε: «Ήταν διαφορετικά ημίχρονο, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, είχαμε αποστάσεις μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία δουλεμένη ομάδα, έχει τους ίδιους παίκτες δύο χρόνια και γνωρίζονται καλύτερα. Αυτό έπαιξε ρόλο για μένα. Χάσαμε την συνοχή. Το γκολ το βάλαμε στο 2ο λεπτό, πρέπει να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό».

Κλείνοντας είπε: «Προερχόμαστε άσχημα αποτελέσματα, δεν πρέπει να τα βάψουμε και μαύρα, εδώ φαίνονται οι προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών και πάμε για να κάνουμε μία σπουδαία νίκη, να ανακτήσουμε την ψυχολογία μας και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα