Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα περί "τέλους των μνημονίων"

Σφοδρή επίθεση τόσο στη συγκυβέρνηση όσο και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο γενικός του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εναλλακτικές ριζικά διαφορετικές σε όφελος του λαού, μέσα στην καπιταλιστική διαχείριση των προβλημάτων, δεν υπάρχουν. Είναι μόνον "όνειρα θερινής νυκτός". Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εξακολουθούν να βασιλεύουν είτε με το σημερινό ευρώ, είτε με ένα άλλο "εναλλακτικό ευρώ". ανέφερε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Όποιος

επιδιώκει πραγματικά εναλλακτικά ανατρεπτικά σχέδια, αυτά θα τα βρει μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και για τα μνημόνια και για το χρέος και για την ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού».

Πρόσθεσε ότι η αναζωπύρωση της συζήτησης για το τι έγινε το 2015 «βολεύει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρ. Συμπαράταξη», καθώς η αντιπαράθεση επιδιώκει να κρύψει την στρατηγική τους σύμπλευση, και ότι «ο καβγάς τους αφορά στο ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και με ποιους πρόθυμους, μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη των κερδοφορίας συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων».

Αναφορικά με τον «πεσιμιστικό λήθαργο» του λαού, είπε ότι παρά τις επιφανειακές εντυπώσεις, ο λαός «δεν θα αργήσει να εκφράσει την αγανάκτηση και την οργή που τώρα σιγοβράζει και να τους πάρει όλους αμπάριζα - κυβερνήσεις σημερινές και χτεσινές, αστικά κόμματα, το ίδιο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης», καθώς και όλους όσους του δείχνουν τον δρόμο του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας.

Είπε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα περί «τέλους των μνημονίων», διότι σημασία δεν έχει «αν και πότε θα τελειώσει το πρόγραμμα, αλλά τι θα γίνει με τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και με όσους κληρονόμησε και διατηρεί από τις προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα