Χιλιάδες κόσμου γέμισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν σήμερα την Α΄ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την Βραδιά Τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Στον ιδιαίτερο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας θα μας θυμίσουν τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου

Κουγιουμτζή, την ίδια ώρα που με φόντο τον Θερμαϊκό και την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άγνωστο υλικό από τη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Η Βραδιά Τιμής είναι ένας νέος, ετήσιος θεσμός που φιλοδοξεί να καθιερώσει από φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής.

Για τη φετινή - εναρκτήρια Βραδιά Τιμής επιλέχτηκε να τιμηθεί με μια μεγάλη συναυλία - γεγονός ο αείμνηστος Σταύρος Κουγιουμτζής, ένας αγαπημένος συνθέτης που φυσικά θα είναι πάντα «παρών» μέσα από τα τραγούδια του και το ξεχωριστό ήθος που διέθεταν τόσο αυτά όσο και η δική του αύρα.

Ερμηνευτές: Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας
Συμμετέχει : η χορωδία ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου
Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθης Παχίδης
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ματσίγκος
Επιμέλεια αρχειακού υλικού: Θανάσης Γιώγλου
Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς

Δείτε τις φωτογραφίες και τα video του Thestival:

Keywords
Τυχαία Θέματα