Χαλκιδική: Οι βροχές έφεραν περισσότερα κουνούπια!

Αυξημένες οχλήσεις από κουνούπια παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Χαλκιδική, γεγονός που έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία κατοίκων και επισκεπτών.

Σύμφωνα με αναγνώστες, οι οποίοι επικοινώνησαν με το halkidikifocus.gr, έντονο είναι το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας και κυρίως στην πόλη των Νέων Μουδανιών και σε οικισμούς της Νέας Καλλικράτειας.

«Είναι γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων 15-20 ημερών οδήγησαν σε αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερες οι οχλήσεις στους πολίτες. Η κατάσταση αναμένεται

να εξομαλυνθεί το προσεχές χρονικό διάστημα», εξηγεί μιλώντας στο halkidikifocus.gr η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά.

«Εμείς συνεχίζουμε τους ψεκασμούς σε απόσταση μέχρι δύο χιλιόμετρα από τους οικισμούς. Ωστόσο, επεμβαίνουμε σε όλες τις αποβάθρες και τα ρέματα, όπως και σε περιπτώσεις πρόληψης κινδύνου μετάδοσης νοσημάτων από τσιμπίματα κουνουπιών», προσθέτει.

Η κ. Μπισμπινά διευκρινίζει ότι εντός των οικισμών αρμόδιοι για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι οι Δήμοι. «Οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ της Χαλκιδικής κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια για το συντονισμό των δράσεων, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε καμία δημοτική αρχή», σημειώνει η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης.

Η ίδια αναφέρει ότι σε καταπολέμηση κουνουπιών προχωρούν και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τριετές ώστε οι ψεκασμοί (προνυμφοκτονία σε ορυζώνες, ακμαιοκτονία) να διενεργούνται εγκαίρως και αποτελεσματικά, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις στρεβλώσεις της γραφειοκρατίας.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα