Μπαλατσινού: Προτεραιότητα της γυναίκας είναι να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας

Η Τζένη Μπαλατσινού γνωρίζει την μόδα πολύ καλά. Είναι από τις γυναίκες που έχουν στυλ και προσέχουν την εμφάνιση τους.

Μήπως λόγω κρίσης η Ελληνίδα έχει απομακρυνθεί από τη μόδα σε σχέση με το παρελθόν; Μήπως μιμείται αντί να αντιγράφει δημιουργικά;

«Η Ελληνίδα έχει αισθητική, αλλά και φαντασία και θα αναζητήσει πάντα λύσεις ώστε να είναι καλοντυμένη. Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις στη μόδα, όπως και στη μουσική, έγιναν σε περιόδους

οικονομικής κρίσης ή μετά από έναν μεγάλο πόλεμο. Στον Μεσοπόλεμο έφτιαχναν φορέματα από τις κουρτίνες του καθιστικού ή ζωγράφιζαν τη ραφή του καλσόν με το μολύβι για τα φρύδια. Ταυτόχρονα, σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης έχει αποδειχθεί πως άνδρες και γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν ρούχα καλής ποιότητας που θα διαρκέσουν περισσότερο. Άρα η κρίση ιστορικά έχει λειτουργήσει δημιουργικά στη μόδα»

Μπορεί να παρέμβει η μόδα στη δημόσια αισθητική;

«Η αισθητική είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι αρμονία, είναι παιδεία, είναι ευγένεια. Δεν είναι απλώς τι φοράς, αλλά πώς το φοράς. Το ρούχο δηλώνει ταυτότητα. Η αισθητική δεν φαίνεται μόνο στο ρούχο, αλλά στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε, επικοινωνούμε και συμπεριφερόμαστε. Είναι στάση ζωής»

Παρακολουθείτε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των γυναικών. Έχετε εντοπίσει τις ανάγκες τους;

«Προτεραιότητα της γυναίκας είναι να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Να εξελίσσεται, να παράγει, να διεκδικεί, να ενώνει, να αγαπάει»

Η μόδα πρέπει να είναι προτεραιότητα;

«Η μόδα είναι γένους θηλυκού και άρα αναπόσπαστο κομμάτι μας» εξήγησε στο Πρώτο Θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα