Μπακογιάννη: Το μεγαλύτερο κακό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο διχασμός που έχει προκαλέσει στον τόπο

Την άποψη ότι το μεγαλύτερο κακό που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο διχασμός, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η θέση της ΝΔ είναι καθαρή και υπέρ της εθνικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση εμφανίστηκε με δύο διαφορετικές γραμμές στο Σκοπιανό

και δεν επεδίωξε τη δημιουργία εθνικού μετώπου. Έτσι αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική μας ισχύ».

Η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι και η ίδια δεν θέλει η λέξη Μακεδονία να υπάρχει στο όνομα της γειτονικής χώρας, πρόσθεσε όμως ότι «πρέπει να πάμε στη διαπραγμάτευση με μία ρεαλιστική θέση». «Το Βουκουρέστι» είπε «είναι ένα τεράστιο κεκτημένο και αν η κυβέρνηση προχωρήσει είτε με σαλαμοποίηση του ζητήματος είτε με οδικό χάρτη, τότε θα χαθεί το κεκτημένο και θα έχουμε υποστεί ήττα».

Αναφερόμενη στο σκάνδαλο της Novartis υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και έτσι δεν βοηθάει στη διαλεύκανση ενός υπαρκτού σκανδάλου. «Η ΝΔ δεν θα δεχθεί τη σπίλωση των στελεχών που γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους» τόνισε.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υποστήριξε ότι πάντα υπήρχε συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα. «Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η πρώτη κυβέρνηση που συνειδητά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε δεν έχει καμία επαφή με την αντιπολίτευση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα