Αυλαία στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό με 28.732 χλμ.

Με χιλιάδες δρομείς από τη Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα να καλύπτουν 28732 χιλιόμετρα και να συγκεντρώνονται 14366 ευρώ για καλό σκοπό, έπεσε θριαμβευτικά το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία του 5ου «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», που έγινε για 50 ώρες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το

Τρέξε Χωρίς Τερματισμό γνώρισε μεγάλη επιτυχία και δικαιολόγησε τη φήμη του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα και υπερμαραθώνιου της Βόρειας Ελλάδας, αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένους όσους πήραν μέρος, ενώ έστειλε και μήνυμα ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας είναι πρωτοπόροι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε στο τμήμα επειγόντων της παιδιατρικής πτέρυγας του «Ιπποκράτειου» και στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Πρωταγωνιστές στον αγώνα ήταν ο Θανάσης Στημονιάρης, ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης, ο Τάσος Τσιολάκης στους άνδρες και η Λιντίτα Χόκια στις γυναίκες, στους οποίους απένειμε τα έπαθλα, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό την πρώτη θέση στους άνδρες πήρε ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης με 281 χιλιόμετρα, δεύτερος ήταν ο πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης με 230 και τρίτος ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος με 192 χιλιόμετρα. Στις γυναίκες θριάμβευσε η Λιντίτα Χόκια με 257 χιλιόμετρα, δεύτερη ήταν η Σάρα Παναγιωτίδου με 173 και τρίτη η Ειρήνη Σαρρή με 150 χιλιόμετρα

Στον αγώνα των 48 ωρών, πρώτος ήταν ο Θανάστης Στημονιάρης με 311 χιλιόμετρα, στη δεύτερη θέση ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης με 281 χιλιόμετρα και τρίτος ο Πολυχρόνης Μυλωνάς με 263. Στις γυναίκες, πρώτη η Λιντίτα Χόκια, όπως και στον αγώνα των 24 ωρών, καλύπτοντας αυτή τη φορά 255 χιλιόμετρα και την ακολούθησε η Τζούντιθ Μοχάτσι με 218.

Επίσης στον αγώνα των 24 ωρών, πρώτος αναδείχθηκε ο Τάσος Τσιολάκης που κάλυψε 170 χιλιόμετρα και τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Μικρογιαννάκης με 158 χιλιόμετρα και ο Χρήστος Καλαϊτζίδης με 153. Στις γυναίκες νικήτρια και πάλι η Λιντίτα Χόκια με 117 χιλιόμετρα και την ακολούθησαν η Φανή Τσαγκούλη με 110 και η Τζούντιθ Μοχάτσι με 105 χιλιόμετρα.

Στις ομάδες, την πρωτιά πήρε η Herbalife Nutrition με 2842 χιλιόμετρα. Ακολούθησε η Γατίδης Fresh – Kourkoukikis Training Team με 1801 χιλιόμετρα και τρίτη η ομάδα από το αθλητικό σωματείο τάεκβοντο Σάρισα με 1235 χιλιόμετρα.

Στις επιμέρους κατηγορίες του ομαδικού, στην Α΄ Κατηγορία νίκησαν τα Village Cinemas με 270 χιλιόμετρα, στην Β’ Κατηγορία η Εθνική Ασφαλιστική με 668, στην Γ’ Κατηγορία το αθλητικό σωματείο τάεκβοντο Σάρισα και στην Δ’ Κατηγορία η Herbalife Nutrition. Στην Α΄ κατηγορία σχολείων, νίκησε το 23ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με 239 χιλιόμετρα και στην Β’ τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με 660.

Οι δηλώσεις των νικητών:

Αλέξανδρος Αφεντουλίδης: «Όλα ήταν εξαιρετικά και ευχαριστώ τους διοργανωτές. Πέρσι ήμουν πρώτος και κατάφερα να τα καταφέρω και φέτος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους άλλους αθλητές για τον σπουδαίο αγώνα και τον ανταγωνισμό που είχαμε».

Θανάσης Στημονιάρης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη συμπαράσταση που είχαμε. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς και την ίδια στιγμή να προσφέρεις στα παιδιά».

Τάσος Τσιολάκης: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλα πήγαν εξαιρετικά. Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς που κάνουμε το κέφι μας να προσφέρουμε ταυτόχρονα για έναν καλό σκοπό».

Λιντίτα Χόκια: «Είμαι πολύ χαρούμενη όχι μόνο για την πρώτη θέση αλλά επειδή βοήθησα να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό που με αυτό τον τρόπο βοηθάμε νοσοκομεία για παιδιά. Σας ευχαριστώ όλους, όλα ήταν άψογα».

Eπίσης το πρωϊ της Κυριακής στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διοργανώθηκε Kids Athletics με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών που δοκίμασαν παιχνίδια σχετικά με το στίβο.

Εκτός από την αγωνιστική πλευρά, το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό είχε παράλληλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με επιδείξεις Fitness από τον Θάνο Κενανίδη και το HLL Group, DJ Set, αλλά και live από τον σπουδαίο τραγουδιστή Γιώργο Αξά, που ξεσήκωσε δρομείς και θεατές με την εμφάνιση του!

Το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό έγινε για 5η χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ 1877», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αθλητική υποστήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μεγάλος Χορηγός του "5ου Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσαλονίκη" είναι η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

Eπίσημοι Χορηγοί είναι η Βίκος, η Arla και η Γατίδης.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Saucony, η Kyana, η Petridis Cars και η Δημάκης

Θεσμικός Υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημοι Πάροχοι είναι η διεθνής αλυσίδα λιανεμπορίου Lidl, το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης και η εθελοντική ομάδα Επομεα Θεσσαλονίκης.

Αθλητικός Υποστηρικτής είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: trexe.gr και nofinishrun.org καθώς και στο facebook: www.facebook.com/NoFinishRun

Keywords
Τυχαία Θέματα