Αυλαία στην πολύκροτη δίκη για το θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

Εξήμισι χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, έπεσε σήμερα στο εφετείο της Πάτρας, η αυλαία για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα.

Το δικαστήριο δεν άλλαξε την ποινή που πρωτόδικα είχε δοθεί στην οδηγό, επιβάλλοντας 2,5 χρόνια με αναστολή, αναγνωρίζοντας όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«Πρόκειται για μία ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απόφασης αφού η ποινή είναι ίδια με αυτή της πρωτόδικης απόφασης και παρά την αναγνώριση των ελαφρυντικών, δεν μειώθηκε καθόλου» δήλωσε

στο thebest ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Περικλής Πασχάκης.

Ιδιαίτερα ταραγμένη και συναισθηματικά φορτισμένη η οδηγός του μοιραίου τζιπ αφηγήθηκε, από την πλευρά της, ενώπιον του δικαστηρίου, όσα έγιναν την ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Η απολογία της οδηγού

Ανέφερε ότι παίρνοντας την κλειστή στροφή και χωρίς να έχει ορατότητα ήρθε αντιμέτωπη με το ποδήλατο και το 15χρονο παιδί που, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία της, έπεσε πάνω της. Εξήγησε ότι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον 15χρονο, ενώ τόνισε ότι το αυτοκίνητό της μετακινήθηκε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, μετά από υπόδειξη της τροχαίας ενώ ισχυρίστηκε ότι πήρε τη στροφή με 30-35 χλμ.

«Η στιγμιαία και παντοτινή ανακούφισή μου είναι ότι δεν ακούμπησα το παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ήταν κατηγορηματική ως προς τον ισχυρισμό της ότι η σύγκρουση έγινε στο δικό της ρεύμα, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει, εάν τα πράγματα είχαν γίνει διαφορετικά.

Κατά την απολογία της, ανέφερε επίσης ότι βγήκε από το αυτοκίνητό της σε κατάσταση σοκ και ότι έλεγε σε όσους βρίσκονταν εκεί να μην αγγίζουν το παιδί και γίνει μεγαλύτερο κακό. «Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα. Η πρώτη μου μέριμνα ήταν να μάθω ποια ήταν η κατάσταση της υγείας του παιδιού» ανέφερε τονίζοντας ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του 15χρονου.

Η μοιραία μέρα και το τραγικό δυστύχημα

Ήταν 2 Μάιου 2012 όταν ο 14χρονος επέστρεφε- μαζί με τον 13χρονο αδελφό του- από το σχολείο, με το ποδήλατο του και ένα μαύρο τζίπ τον παρέσυρε. Έδωσε μάχη στην Εντατική του νοσοκομείου του Ρίου και άφησε την τελευταία του πνοή 17 μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο.

Ο θείος του αξέχαστου Πάνου Τζαβάρα, Θάνος Δούρος σε σχετική ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε επιτέλους σήμερα στα δικαστήρια με ηθική δικαίωση-λύτρωση για την οικογένειά μας 6,5 χρόνια μετά. Πανούλη ακούς; Δικαιωθήκαμε!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της μητέρας του Πάνου, Φαίδρας Δούρου, σε μία συμβολική κίνηση, φόρεσε σύσσωμη, μπλουζάκια με τη φωτογραφία του σήμερα στα δικαστήρια.

Πηγή: thebest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυλαία, 14χρονου Πάνου Τζαβάρα,avlaia, 14chronou panou tzavara