Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ξεπερασμένες οι συζητήσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Μαγνησίας λίγο μετά τα εγκαίνια του Ιεραποστολικού Κέντρου “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης” του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων, Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας.

«Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε όλο με μικρότητες ή πράγματα που επινοούμε για να αποπροσανατολίσουμε τον λαό μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, φέρνοντας ως παράδειγμα,

τις συζητήσεις περί σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, τις οποίες χαρακτήρισε ξεπερασμένες.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, όπως τόνισε, μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε σήμερα, περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, έξω όμως από τα σύνορά της χώρα υπάρχουν άλλα 7-10 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν πρέπει, ως εκ τούτου, να περιοριζόμαστε στον Ελλαδισμό, μιλώντας για θέματα ήσσονος σημασίας, καθώς ο χώρος μας είναι πολύ ευρύτερος, είναι ο Ελληνισμός.

«Το Έθνος μας είναι μεγάλο. Άλλοι τόσοι Έλληνες ζουν στο Εξωτερικό. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: πώς αυτοί μπορούν να αναπτύσσονται και να είναι πετυχημένοι εκτός Ελλάδας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας πως ήρθε η ώρα, που η Εκκλησία πρώτη, με την διαποίμανση γενικότερα των Ελλήνων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Πολιτεία, πρέπει να εμπνεύσουν στον λαό το όραμα της μεγαλοσύνης και να πάψουν να ασχολούνται με μικροπρέπειες.

«Έχει έρθει η ώρα που πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, σε κοινή προσπάθεια. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης επισήμανε πως η παρουσία του Αρχιεπισκόπου γεμίζει με ελπίδα και δύναμη, ενώ τόνισε ότι ο λαός του Αλμυρού βλέπει στο πρόσωπό του έναν άξιο ιεράρχη, για να καταλήξει αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα