ΑΠΘ: Πτέρυγα "Ιωάννης Παντής" στο Τμήμα Βιολογίας (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το όνομα του Ιωάννη Παντή φέρει από σήμερα πτέρυγα του τομέα Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Ιωάννης Παντής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017, είχε διατελέσει στην τεράστια πορεία καθηγητής στον τομέα Οικολογίας του τμήματος, αντιπρύτανης του ΑΠΘ αλλά και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας.

Η

εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτήριο του Βιολογικού του ΑΠΘ, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Νίκου Παπαϊωάννου, της προέδρου του τμήματος, Δέσποινας Βώκου αλλά και του καθηγητή Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου.

Κατά τις αναφορές τους στο περιθώριο της λιτής εκδήλωσης όλοι τους αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Παντή στον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και γενικότερα στην προσφορά και τη στάση του και εκτός του Πανεπιστημίου, προκαλώντας συγκίνηση.

Χαρακτηριστική είναι δε η αναφορά του κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του είπε:

«Εγώ ως Πρύτανης θα προσπαθήσω, άσχετα με τη δική μου λογική και το δικό μου ταπεραμέντο που μοιάζει με αυτό, πολλά από αυτά που έκανε ο Γιάννης Παντής να τα ακολουθήσω ή να τα αντιγράψω γιατί νομίζω ότι αυτά συνθέτουν τον άνθρωπο και τον ακαδημαϊκό».

Ακολούθησε, σε κλίμα συγκίνησης, η αποκάλυψη της πινακίδας της ονομασίας της πτέρυγας, παρουσία της συζύγου του Γιάννη Παντή, Ειρήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα