Απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης

Για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή και προαναγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Ερχόμαστε σήμερα για ακόμη μία φορά να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση του υπουργείου σχετικά με τη νέα αφαίμαξη προσωπικού

από το Κατάστημά μας. Συγκεκριμένα, το Γ.Κ.Κ.Θ. είναι σχεδόν ο μοναδικός "αιμοδότης" σε προσωπικό του Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας III, αφού από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν μετατεθεί ή αποσπασθεί σε αυτό πάνω από 30 άτομα όλων των ειδικοτήτων», υπογραμμίζει η Ένωση στην επιστολή της.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, το υπουργείο εξέδωσε τρία νέα Φύλλα Πορείας για το Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας III, γεγονός που αποδυναμώνει το Κατάστημα, σύμφωνα με τους εργαζομένους. Οι δύο υπάλληλοι ήταν σύμφωνοι με την απόσπασή τους, ωστόσο το τρίτο Φύλλο Πορείας αφορούσε «συνάδελφο, γονέα τρίτεκνης οικογένειας». Έτσι, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού συναδέλφων».

Για το λόγο αυτό ζητούν την ανάκληση της απόφασης αυτής για τον τρίτεκνο συνάδελφό τους. «Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί επιτέλους η πολυσυζητημένη προκήρυξη πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων», τονίζει η Ένωση στην επιστολή της στον κ. Κοντονή.

Επιπλέον, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της, στις 20/09/2017, η Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρες απεργίες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτές έχουν οριστεί για σήμερα, τις 28 και τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και 2, 3, 4 και 5 Οκτωβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
allinurl: ypalliloi
Τυχαία Θέματα