Αγγέλου: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τον Άρη

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, στη media day για το αυριανό ματς με την Κατάγια στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup, μίλησε για την ευρωπαϊκή παρουσία του Άρη, τι θέλει από αυτήν, αλλά και το περιβόητο συμβάν με τον Τσάβι Πασκουάλ στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό.

Αρχικά ο

προπονητής του Άρη είπε για τον αγώνα με την Κατάγια:

«Δεν προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με την λογική του ευκολότερου ή του δυσκολότερου. Ξεκινάμε μία παράλληλη προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε οργανωτικά. Μέχρι τις 31 του μηνός, σε 14 ημέρες έχουμε πέντε αγώνες και μετά τις επόμενες 17 ημέρες έχουμε άλλα έξι παιχνίδια.

Είναι σημαντικό κάτω από την ιδιομορφία με την οποία δημιουργήθηκε το φετινό μας ρόστερ, η οργάνωση και ο τρόπος που δουλεύει έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και ενεργειακά και το πώς αντιλαμβάνεται ένας παίκτης τα στοιχεία ενός αγώνα σε σχέση με τον επόμενο. Όπως είδατε από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα, και ο Παναθηναικό και ο Ολυμπιακός είχαν ενεργειακά θέματα, οπότε για εμάς είναι σημαντικό πως θα τα διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά».

Για το κίνητρο της παρουσίας στο FEC είπε: «Το κίνητρο της Ευρώπης ήταν βασικό ατού για να έρθουν αρκετοί παίκτες, δεν υπήρχε γυρισμός.Έγινε μάχη από την διοίκηση αρχικά να μπει στα προκριματικά του BCH και μετά να συνεχίσει στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να έχει τον Άρη και ο Άρης χρειάζεται την ευρωπαική παρουσία. Και για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για την σχέση της ομάδας με τον κόσμο. Η ομάδα χτίστηκε να παίζει 3 παιχνίδια την εβδομάδα και είναι σημαντικό για τον σχεδιασμό της φέτος και για τα επόμενα χρόνια»

Για το επίπεδο της διοργάνωσης τόνισε: «Το μπασκετικό επίπεδο αν είναι καλό ή όχι θα φανεί. Αν εσύ αντιμετωπίζεις σοβαρά όλα αυτά τα παιχνίδια και τα χρησιμοποιείς για να κερδίσεις κάτι, αυτό εξαρτάται από σένα. Η οργάνωση, η ενεργειακή και της τακτικής έχει σχέση με 10ήμερο προγραμματισμό. Η ομάδα θα παίξει με την Κατάγια, θα πάει στην Αθήνα, θα μείνει στην Αθήνα, θα πάει στην Ουκρανία, θα παίξει με τον Ολυμπιακό, μετά θα πάει στην Βουλγαρία και μετά ξανά θα παίξει εδώ. Είναι σαν να παίζεις δεκάλεπτο δεκάλεπτο.

Αν εγώ αντιμετωπίζω έναν πιο αδύνατο αντίπαλο, θα είμαι έτοιμος για έναν πιο δυνατό; Αν εγώ δεν έχω κοιμηθεί για δύο βράδια, θα έχω ενέργεια όταν πρέπει; Αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες είναι ότι θα σεβαστώ αυτό το κομμάτι της καριέρας τους, δίνοντας τους και αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη αλλά και τακτική κατεύθυνση σε σχέση με την διάρκεια των παιχνιδιών.

Αυτό θα γίνει ένα ταμείο στο τέλος, πως φτιάχνονται οι σχέσεις της ομάδας με την αγορά, με τον κόσμο, του προπονητή με τους παίκτες και του παίκτη με του παίκτη».

«Μετά τα πρώτα παιχνίδια έχουμε δει κάποια πράγματα και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ένα που έχουμε δει είναι πως η ομάδα θα παίζει μισό γήπεδο όταν έξω ο ΜακΓκί. Όταν λείπει από το ροτέισον στο δεύτερο δεκάλεπτο υπάρχει έλλειμμα.

Η ομάδα ξεκίνησε για να διεκδικήσει τους στόχους της, στηριζόμενη στην ενέργεια και στην σχέση των παικτών.

Όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα δεν μπορεί να πιέζει όλο γήπεδο, θα χρειαστούν αμυντικοί αυτοματισμοί. Οι παίκτες οι καλοί επιθετικοί σου δεν μπορούν να καταπονούνται τόσο πολύ, σε τρία παιχνίδια την εβδομάδα, αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε».

Για το θέμα με την αποβολή του στον αγώνα με τον Παναθηναικό και τι έγινε με τον Τσάβι Πασκουάλ είπε: «Δεν ξέρω τι γράφτηκε, σέβομαι την κριτική, ξέρουμε τι γίνεται. Η στάση η δική μας είτε με σωστά είτε με λάθη, δεν αρνούμαι ότι γίνονται λάθη, είναι σε μία κατεύθυνση να υποστηρίξεις αυτό που δουλεύεις, αυτό που έχει υποσχεθεί στην ομάδα των ανθρώπων που δουλεύεις.

Η αρχή του μπάσκετ είναι μία, ο ανταγωνισμός. Με τις ακραίες αναλύσεις δεν συμφωνώ αλλά τις σέβομαι» και πρόσθεσε: «Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναικό, εμένα δεν με εξόργισε τίποτα».

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: «Σέβομαι και τον Παναθηναικό και τον κόουτς Πασκουάλ , η αρχή του ανταγωνισμού είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Υπήρξε μία κατάσταση την οποία αξιολόγησαν οι διαιτητές, εύχομαι καλή επιτυχία στον Παναθηναικό».

Σε ερώτηση για την ομάδα, αν την νιώθει ως… παιδί του είπε: «Σαφώς εγώ είμαι παιδί της ομάδας, έχει διοίκηση είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Αν κάποια στιγμή η δική μου απόφαση κριθεί με το σωστό ή το λάθος είναι δεκτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα