Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη για τον εμπρησμό οχημάτων εταιριών security στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε με ανακοίνωση του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Πυρήνας για την εμπρηστική αλληλεγγύη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 25/5 και της Κυριακής 28/5 πυρπολήσαμε αντίστοιχα το όχημα της εταιρίας security B-Safe, και όχημα της εταιρίας Kappa

Security στη Θεσ/νίκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Δ. Χαρίση που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για ληστεία χρηματαποστολής στην Γεωπονική Αθηνών, καθώς και στους αγώνες των κρατουμένων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε φυλακές της χώρας.

Για εμάς, η αλληλεγγύη δομείται πάνω στην επιλογή του αγώνα, ενός αγώνα που διεξάγεται στην πράξη, κινούμενος στην προοπτική της διαρκούς και διάχυτης σύγκρουσης με την κυριαρχία. Αποτελεί μία σχέση δυναμική και αμφίδρομη που αποκτά ουσία όταν την μοιράζονται άνθρωποι που μοιράζονται και την ανάγκη για αντιπαράθεση με την καταπίεση την οποία υφίστανται. Δε συνιστά μία συμπεριφορά αμυντική απέναντι στα διάφορα πρόσωπα της καταστολής, ούτε παίρνει την μορφή ανθρωπιστικού καθήκοντος προς τους αγωνιστές που την υφίστανται, αντιθέτως εκφράζει την συνέργεια και την συνενοχή μεταξύ των ατόμων που επιλέγουν να πάρουν θέση μάχης και να υλοποιήσουν έμπρακτα τους επαναστατικούς σχεδιασμούς. Δεν περιορίζεται σε στενά γεωγραφικά πλαίσια και σε προσωπικούς κύκλους, αλλά είναι σχέση που ενώνει τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγωνίζονται και αποτυπώνει στην πράξη τη συνέχιση της επίθεσης με όλα τα μέσα ενάντια στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Μέσα από τις επιθετικές ενέργειες να θέσουμε σε κίνηση το επαναστατικό ρολόι που μηδενίζει τους τόπους και τους χρόνους της εξουσίας στο σήμερα, που υπόσχεται μία ελεύθερη και ανεξούσια ζωή στο αύριο.

Θέλοντας να συμβάλουμε ελάχιστα από την δική μας πλευρά στους διαλόγους που διαμορφώνουν τις προοπτικές εξέλιξης του αναρχικού αγώνα, θεωρούμε πως η ρεαλιστική προσέγγιση του πολλαπλασιασμού των επιθετικών ενεργειών, των συμβολικών κινήσεων, του σαμποτάζ, μπορεί να διαμορφώσει αυτόνομα μια πραγματικότητα διαρκούς πολέμου ικανή να αποτελέσει επαρκές ερέθισμα για την ενδυνάμωση των ευρύτερων αντιστάσεων.

Οι ενέργειες ομάδων όπως οι εμπρησμοί ΑΤΜ από την “Οργάνωση Αναρχική Δράση”, ο εμπρησμός οχήματος φαρμακευτικής από την ομάδα “Μαύροι Δράκοι/Πυρήνας Επίθεσης”, το σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις του ΟΤΕ από τον Αναρχικό Πυρήνα “Καταστροφή του Υπάρχοντος” , η στοχοποίηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας από συντρόφους στη Θεσ/νίκη, το εμπρηστικό σαμποτάζ στα γραφεία της Χ.Α. στο Μαρούσι, η επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας από την Ομάδα “Άγριος Μάης” οι οδομαχίες και οι διάχυτες επιθέσεις στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, συμβάλλουν με λόγο και πράξη στη διάχυση και υλοποίηση του επαναστατικού σχεδίου.

Οι εμπρησμοί τραπεζών, τα καμένα σεκιουριτάδικα, οι επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής, είναι η μεταφορά στην υλική πραγματικότητα, του πολέμου ενάντια στην κυριαρχία. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός, αν φοβάται κάτι πρώτα, αυτό είναι η αποφασιστηκότητα ενός αναρχικού κινήματος, η ύπαρξη αυτής της κοινωνικής μειοψηφίας που θρυμματίζει την βιτρίνα της κρατικής παντοδυναμίας και ξεκαθαρίζει πως το αδύνατο του χθες, είναι εφικτό στο εδώ και τώρα.

Τα στοιχήματα της οργανωτικής αναβάθμισης, του πειραματισμού σε θεωρία και πράξη, των συντονισμών, της κριτικής και της εξέλιξης, του γκρεμίσματος των διαχωρισμών μεταξύ των διαφορετικών πτυχών του αγώνα, της συμπόρευσης σε έναν κοινό αγώνα εντός και εκτός των φυλακών, ανοίγονται διάπλατα μπροστά μας για να προκαλέσουμε ισχυρότερα πλήγματα, να εξωθήσουμε τον εχθρό σε οπισθοχώρηση, να κερδίσουμε έδαφος, μέχρι την οριστική κατάρρευση του εξουσιαστικού κόσμου.

Πυρήνας για την εμπρηστική αλληλεγγύη».

Keywords
Τυχαία Θέματα