Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε γραφεία εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία εταιρείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή (Δείτε ΕΔΩ), ανέλαβε με ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Αναρχική Δράση».

«Η επίθεση μας είναι ένα μήνυμα αντίστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης στις εξεγερμένες δυνάμεις που καταρρίπτουν την παντοδυναμία της αμερικάνικης επικυριαρχίας. Όσο οι Μαύροι Αδελφοί και Αδελφές μας είναι στο στόχαστρο της λευκής τρομοκρατίας,

καμία αμερικάνικη επένδυση δε θα είναι ασφαλής. 51 χρόνια μετά οι Μέρες της Οργής είναι ξανά εδώ για να στοιχειώνουν ακόμα τους εφιάλτες της αστικής τάξης», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Ελλάδα ως την Αμερική, βαθιά ανάσα μέχρι το θάνατο της λευκής επικυριαρχίας

Η δολοφονία του αφροαμερικάνου George Floyd από το ένστολο λευκό σκουπίδι Derek Chauvin στις 25 Μάρτη στη Μινεάπολις, αποτελεί ιαχή πολέμου. Τίποτα δε θα είναι ίδιο απο έδω και πέρα. Η Αμερική καίγεται και οι φλόγες της εξέγερσης εξαγνίζουν την αδικία μια για πάντα. Χιλιόμετρα μακριά, οι επαναστατικές δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό της Μαύρης Αυτοάμυνας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στα κεντρικά γραφεία του αμερικάνικου κολοσσού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ManPower Group στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή 14 στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 8ης Ιούνη, μια μέρα πριν την κηδεία του George Floyd. Η επίθεση μας είναι ένα μήνυμα αντίστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης στις εξεγερμένες δυνάμεις που καταρρίπτουν την παντοδυναμία της αμερικάνικης επικυριαρχίας. Όσο οι Μαύροι Αδελφοί και Αδελφές μας είναι στο στόχαστρο της λευκής τρομοκρατίας, καμία αμερικάνικη επένδυση δε θα είναι ασφαλής. 51 χρόνια μετά οι Μέρες της Οργής είναι ξανά εδώ για να στοιχειώνουν ακόμα τους εφιάλτες της αστικής τάξης.

Την ίδια στιγμή που όλοι εμείς απολαμβάνουμε τα λευκά μας προνόμια, οι μαύρες κοινότητες μάχονται καθημερινά ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δεκαετίες τώρα άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τα πυρά είτε των ένστολων δολοφόνων είτε των λευκών οπλισμένων ρατσιστών, επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Η δολοφονία του George Floyd ήρθε να βάλει ένα τέλος, όχι στη νομιμοποιημένη στοχοποίηση της μαύρης κοινότητας αλλά στην κοινωνική Ανοχή. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο.

Στο άκουσμα ακόμα μιας απώλειας μέλους της μαύρης αδελφότητας, χιλιάδες οργισμένοι κατακλύουν τους δρόμους των αμερικάνικων μητροπόλεων. Επιτίθενται με μίσος σε μπάτσους και αστυνομικά τμήματα, καίνε και λεηλατούν τα σύμβολα του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης. Αποκαθηλώνουν σύμβολα που υμνούν τη μαύρη καταπίεση και τη δουλεμπορία, αποκαθιστώντας την ιστορία. Οι μαύροι έχουν πλέον φωνή, που μέσα από τους κρότους και τις εκρήξεις κραυγάζει για άμεση κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Απέναντι τους οχυρώνεται η λευκή τρομοκρατία του Trump, που οξύνει αμετανόητα τη σύγκρουση. Η εξέγερση αφήνει πίσω της εκατοντάδες τραυματίες από την αστυνομική βιαιότητα αλλά και νέους νεκρούς. Όμως οι δολοφονίες μαύρων δε σταματούν. Κρεμασμένοι βρίσκονται οι Robert Fuller και Malcolm Harsch στην Καλιφόρνια, ενώ την τελευταία του πνοή αφήνει σε παρκινγκ των Wendy’s στην Ατλάντα από πυρά μπάτσων ο Rayshard Brooks, επειδή αποκοιμήθηκε. Εκεί όμως που η αδικία ντύνεται στα λευκά, το μαύρο θα καλύψει τα πάντα.

Στο ένοπλο μέτωπο η αλληλεγγύη βασίζεται στην επαναστατική δράση. Αναγνωρίζουμε το δίκαιο κάθε επαναστατικής βίας ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος των μεγάλων εταιριών, στην κυρίαρχη τάξη του και τους θεσμούς του. Στρατιωτικά μιλώντας, οι συμμαχίες μεταξύ διαφορετικών επαναστατικών ένοπλων σχηματισμών είναι πρωταρχικά ζήτημα συντονισμού της διεύθυνσής τους.

Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός

Η εξέγερση στις αμερικανικές μητροπόλεις δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει στην ιστορία ως μια κραυγή αγωνίας για τα δικαιώματα των μαύρων Αδελφών μας. Οι μάχες που δίνονται στον πυρήνα της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατίας, οφείλουν να οδηγήσουν την παγκόσμια επαναστατημένη κοινότητα στο συντονισμό των δυνάμεων ενάντια στα διεθνή συμφέροντα των φονιάδων των ΗΠΑ. Οι εικόνες από τις συγκρούσεις μια ανάσα έξω από το Λευκό Οίκο, με τους τρομοκράτες ταμπουρομένους στα υπόγεια καταφύγια, κραυγάζουν στο σύμπαν πως απέναντι στη λαϊκή οργή ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.

Απέναντι σε ένα καθεστώς που νόμιμα δολοφονεί την μαύρη κοινότητα στις αμερικανικές πολιτείες, που αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις για να εισβάλλει στα εδάφη της Λατινικής Αμερικής (χαρακτηριστική είναι η στρατιωτική κατάληψη της Γουιάνα και η σύλληψη δύο αμερικάνων πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών κατά την απόβαση τους στη Βενεζουέλα), που αιματοκυλάει τη Γη από τις ειρηνευτικές αποστολές της ΝΑΤΟϊκής δράκας στο όνομα της αντιτρομοκρατίας, η επίκληση στη διαμαρτυρία και τον θεσμικό αγώνα για την ειρήνη και την ισότητα είναι αυτοκτονία. Η Μαύρη Αυτυοάμυνα οφειλεί να βαδίσει στα χνάρια των ένοπλων προγόνων της. Η λαϊκή δικαιοσύνη δε θα έρθει από τις καταδίκες και τη φυλακή των ένστολων δολοφόνων του Trump, αλλά από την ένοπλη χειραφέτηση των καταπιεσμένων κοινοτήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο της λευκής τρομοκρατίας και την οικοδόμηση εξεγερμένων κοινοτήτων ισότητας και αλληλεγγύης.

Ο εμπρησμός της ManPower Group είναι μια έμπρακτη δήλωση πύρινης αλληλεγγύης στις συντρόφισσες και τους συντρόφους του Επαναστατικού Κινήματος για την Κατάργηση της Σκλαβιάς (Revolutionary Abolition Movement), που καλούν τη διεθνή επαναστατική κοινότητα στην πραγματοποίηση άμεσων κι αδιάκοπων δράσεων αλληλεγγύης εναντίον των συμφερόντων των Η.Π.Α. Ο πόλεμος που δίνεται στις αμερικανικές μητροπόλεις και τα προάστια δε θα σιγήσει. Γιατί η φωτιά των επιθέσεων διεθνιστικής επαναστατικής αλληλεγγύης απλώνεται στα πέρατα του κόσμου. Συντρόφισσες και σύντροφοι έχετε την αμέριστη εκτίμηση και αλληλεγγύη μας, από τα μέτωπα πολέμου που βρίσκονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού».

*φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα