Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν με πάνω από 1 τόνο ακατάλληλα όστρακα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από χίλια κιλά όστρακα κατάσχεσε το πρωί της Τρίτης το Λιμενικό στην Αλεξανδρούπολη, καθώς όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες οι οποίοι φέρνονται να προόριζαν τα όστρακα προς πώληση.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντόπισαν χίλια πενήντα τέσσερα κιλά (1.054 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ συνελήφθησαν ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι δύο δράστες στο λιμενίσκο Μαΐστρου να μεταφέρουν εντός δύο Ε.Ι.Χ. οχημάτων εξήντα πέντε σάκους δίθυρων μαλακίων συνολικού βάρους χιλίων πενήντα τεσσάρων κιλών (1.054 kg) και συγκεκριμένα πενήντα πέντε σάκους περιέχοντες οκτακόσια εβδομήντα εννέα κιλά (879kg) του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), εκ των οποίων τριακόσια πενήντα δύο κιλά (352kg) υπολειπομένων διαστάσεων και δέκα σάκους περιέχοντες εκατόν εβδομήντα πέντε κιλά (175kg) του είδους κυδώνι (venus verrrucosa), εκ των οποίων πενήντα τρία κιλά (53kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα, το σύνολο των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπροσθέτως, τα οχήματα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης είναι ανοικτές μόνο για την αλιεία μυδιών και η αλιεία οστράκων του είδους αχιβάδα απαγορεύεται αυτήν την εποχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα