Αφγανιστάν: Στους 39 οι νεκροί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και πλημμύρες που σημειώνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν έχουν αφήσει πίσω τους 39 νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

"Οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες προκλήθηκαν από την κατάρρευση οροφών εξαιτίας του χιονιού και της βροχής" στα νότια και στα δυτικά της χώρας, δήλωσε στο AFP ο Άχμαντ Ταμίμ Αζίζι, ένας εκπρόσωπος της εθνικής αφγανικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Στην δυτική επαρχία Χεράτ

επτά μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

"Περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς σε επαρχίες του δυτικού και ανατολικού Αφγανιστάν", πρόσθεσε ο Αζίμι.

Στις κεντρικές και βόρειες επαρχίες έκλεισαν κομβικές οδικές αρτηρίες εξαιτίας του χιονιού.

Το Αφγανιστάν δεν είναι ασυνήθιστο στην κακοκαιρία — κατά τη διάρκεια του πάντοτε βαρύ χειμώνα στη χώρα, οι διάφορες αντιμαχόμενες ένοπλες οργανώσεις ιστορικά σταματούν τις εχθροπραξίες. Ωστόσο φέτος, τα καιρικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται ακραία από την αφγανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν υπολογίσει ότι τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους τροφή και στέγη, καθώς η ένοπλη σύρραξη η οποία έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους διαιωνίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα