Άδ. Γεωργιάδης: Το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο στις τράπεζες

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο στις τράπεζες ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Την απόφαση για την χθεσινή έφοδο στις τράπεζες πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού που είναι εντελώς ανεξάρτητη, ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ήταν μία θεσμική λειτουργία του κράτους, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών και έπρεπε η Επιτροπή να κάνει έλεγχο.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «μας ξεπέρασαν λίγο τα γεγονότα» αλλά εξήγησε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα με το νομοσχέδιο που πήρε στην Βουλή. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπογράμμισε ότι αν τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι αρκετά τότε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει και άλλα.

Στο μεταξύ,ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε γραφικό και χυδαίο το να ψήνει κάποιος χοιρινό έξω από καταυλισμό μουσουλμάνων προσφύγων, σχολιάζοντας το θέμα που απασχολεί το δημόσιο διάλογο και έχει προκαλέσει σάλο στα social media, με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη.

Mιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «όσο γραφικό και χυδαίο θεωρώ αυτόν που ψήνει μπριζόλες Μ. Παρασκευή έξω από εκκλησία τόσο γραφικό και χυδαίο θεωρώ και εκείνον που το κάνει έξω από προσφυγικό καταυλισμό. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι πρέπει να διώκεται ποινικά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννούλης χθες υποστήριξε ότι κινήσεις όπως αυτή που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή έξω από τη δομή των Διαβατών, από Σύλλογο Μακεδόνων «με μπάρμπεκιου και μπίρες», σύμφωνα με το νόμο Καστανίδη αποτελούν ποινικό αδίκημα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υποκινούν τη ρατσιστική βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα