Tips για να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα

Η υγρασία στην ντουλάπα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής. Το κακό είναι πως δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά σε όλη την ντουλάπα αλλά και στα ρούχα. Κάντε της έξωση σήμερα κιόλας!

Ένα πολύ έξυπνο και οικονομικό tip για να διώξετε αυτή την άσχημη μυρωδιά από την ντουλάπα σας είναι να πάρετε μερικές λευκές κιμωλίες και να τις δέσετε με ένα λαστιχάκι όλες μαζί. Κρεμάστε τις κιμωλίες στο εσωτερικό της ντουλάπας (μπορείτε ακόμα και να τις βάλετε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι και να τοποθετήσετε το τούλι σε μια γωνιά της ντουλάπας) και δείτε τη μυρωδιά να

εξαφανίζεται αμέσως. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία.

Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πολύ πιο έντονο και έχετε παρατηρήσει ακόμα και σταγόνες νερού στο εσωτερικό της ντουλάπας σας τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί. Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας καλό είναι να έχετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να στεγνώσει πιο γρήγορα και η ντουλάπα. Επιπλέον κάθε φορά που ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας για να αερίζεται το δωμάτιό σας, φροντίζετε να ανοίγετε και τις πόρτες των ντουλαπών σας καθώς χρειάζονται και αυτές καθαρό αέρα.

Τι να κάνετε μετά το καθάρισμα

- Κάθε φορά που θα αερίζετε το δωμάτιό σας φροντίζετε πέρα από παράθυρα και μπαλκονόπορτες να ανοίγετε και τα φύλλα από τις ντουλάπες σας. Λόγω του ότι είναι κλειστές συνεχώς τείνουν να μαζεύουν πολύ υγρασία.

- Μην σιδερώνετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμάτε να το κάνετε στο σαλόνι. Επίσης μετά το σιδέρωμα μην αποθηκεύετε κατευθείαν τα ρούχα στις ντουλάπες καθώς μιας και είναι ακόμα ζεστά βγάζουν υδρατμούς.

- Με τη χρήση κάποιου μικρού αφυγραντήρα ντουλάπας μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα διαπαντός.

Πηγή: spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα