Tα must σημεία για φαγητό στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Χαλκιδική αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να "βουλιάξει" από τουρίστες.

Στον κοντινό νομό, εκτός από μαγευτικές παραλίες για κάνετε το μπάνιο σας, μπορείτε να βρείτε και πολύ καλά εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες και ψητοπωλεία προκειμένου να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας μετά από μια κουραστική μέρα στη θάλασσα.

Αν επισκεφτείτε το πρώτο πόδι όπου τα beach bar και τα πάρτι είναι αμέτρητα, τότε θα πρέπει

σίγουρα να βρείτε ένα καλό μέρος για φαγητό αμέσως μετά τα cocktails!

Το Thestival.gr επέλεξε και σας προτείνει ορισμένα από τα αγαπημένα φαγάδικα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής.

Μη ξεχάσετε να τα επισκεφτείτε αν βρεθείτε στην Κασσάνδρα!

Μαρίνα

Σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, με βραβευμένες γεύσεις και ξεχωριστή κάβα κρασιών, η ψαροταβέρνα ΜΑΡΙΝΑ έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.

Μόλις 30 λεπτά από την Θεσσαλονίκη στη Νέα Ποτίδαια, δίπλα στα κάστρα που χτίστηκαν το 600 π.Χ., κοντά στην περίφημη διώρυγα, ο Κωνσταντίνος Κανακάρης δημιούργησε το 1989 μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του νομού.

Εάν ο δρόμος σας βγάλει εκεί δοκιμάστε αστακομακαρονάδα, κακαβιά, χταπόδι κρασάτο και τον must «Αγιορείτικο Ροφό στον νταβά».

Πληροφορίες

Περιοχή: Ποτίδαια

Τηλέφωνο: 23730 41570

Site: www.marina-fish.gr

"Το Παραμύθι"

Το ουζερί "Το Παραμύθι" είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς μετράει περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας στην Καλλιθέα.

Παραδοσιακό και δροσερό περιβάλλον ιδανικό για ούζο και τσίπουρο με λαχταριστά πιάτα θαλασσινών, ψάρια αλλά και μαγειρευτά

Οι τιμές στο "Παραμύθι" είναι αρκετά καλές και το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό.

Πληροφορίες:

Περιοχή: Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 23740 23668

Pizza Capri

Η αρχή της Pizzeria Capri έγινε το 1979 από τον Τάσο Αντωνιάδη στη Στοκχόλμη Σουηδίας. Το 1988 επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανοίγει, με τον αδερφό του Γιώργο, την πρώτη Pizzeria Capri στην Ελλάδα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι νόστιμες, ποιοτικές και χορταστικές της πίτσες την κάνουν σε σύντομο διάστημα ονομαστή σε όλη τη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές.

Το 2008 η Pizzeria Capri έρχεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Μπάμπης Νικολαΐδης, έπειτα από εικοσαετή πείρα στην παρασκευή πίτσας ανοίγει το νέο κατάστημα στο Φiλυρο. Το 2013 εγκαινιάζεται και η νέα Pizzeria Capri στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Η αγάπη και η προτροπή των πελατών για μια πιτσαρία και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οδηγεί τους ιδιοκτήτες και στο άνοιγμα νέο καταστήματος στη Σταυρούπολη.

Η Capri ίσως η πιο γνωστή πιτσαρία στη Χαλκιδική σας υπόσχεται νόστιμες και χορταστικές πίτσες, με φρέσκα και αγνά υλικά.

Πληροφορίες

Περιοχή: Πευκοχώρι

Τηλέφωνο: 2374062105

Site: pizza-capri.gr

Η πλατεία της Ανθούλας

Στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, σε μια μικρή πλατεία, σε ένα παλιό αρχοντικό.

Μεταλλικά μπλέ τραπεζάκια, λευκά τραπεζομάντιλα, κόσμος με χαλαρή διάθεση και η Ανθούλα (με φοβερό χιούμορ) να προτείνει υπέροχα παραδοσιακά μαγειρευτά πιάτα ημέρας και όχι μόνο.

Μαζί με τον άντρα της, Γιώργο, ετοιμάζουν καθημερινά μοναδικές μπουκίτσες απόλαυσης, στην «Πλατεία της Ανθούλας».

Αφεθείτε στις μοναδικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και δοκιμάστε τις πρωτότυπες συνταγές του chef Γιώργου Κρήτου.

Απολαύστε την ποιότητα των πιάτων μαγειρεμένα με πολύ μεράκι,με τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς και ικανοποιηθείτε από το άψογο σέρβις.

Πληροφορίες

Περιοχή: Κρυοπηγή

Τηλέφωνο: 23740 53001

Site: anthoulasrestaurant.gr

Garrys the king of giros

Στο εστιατόριο "Garry's" μπορείτε να απολαύσετε χειροποίητο γύρο , γύρο κοτόπουλο και μια μεγάλη ποικιλία από ψητά κρεατικά και υπέροχες φρεσκοκομμένες σαλάτες.

Με μεγάλες μερίδες και καλές τιμές χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα σουβλατζίδικα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Πληροφορίες

Περιοχή: Χανιώτη

Τηλέφωνο: 2374 053327

Site: Garrys the king of giros

Διαμαντής

Σε ένα καταπληκτικό σημείο μπροστά στην παραλία της Σίβηρης θα βρείτε ένα από τα παλαιότερα μαγαζιά της περιοχής. Από το 1938 γράφει σταθερά την ανοδική του πορεία στον τομέα της εστίασης. Στην Ψαροταβέρνα Διαμαντής θα απολαύσετε φρέσκο ντόπιο Ελληνικό ψάρι που είναι και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού . Τώρα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα σας και στο νέο μαγαζί μπροστά στην παραλία.

Εμπιστευθείτε τον Οδυσσέα αν επιμένει σε κάτι δεν θα χάσετε.

Πληροφορίες

Περιοχή: Σιβηρή

Τηλέφωνο: 2374 022273

Site: Diamantis-fishtavern

Trizoni Fish Restaurant

Σε έναν από τους ωραιότερους κήπους της Χαλκιδικής παρελαύνουν από το 1985 γευστικές λιχουδιές της θάλασσας. Με τις γνώσεις για τα ψάρια που απέκτησε από τον ψαροκυνηγό και οστρακοσυλλέκτη πατέρα του, ο ιδιοκτήτης Αστέριος Σουσούρας κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού ψαριών και θαλασσινών.

Οι λίγες αλλα ψαγμένες -σε τρόπους κοπής και ποιότητα-προτάσεις σε Ελληνικά κρέατα, ολοκληρώνουν ένα μενού που ξεχωρίζει.

Πληροφορίες

Περιοχή: Κρυοπηγή

Τηλέφωνο: 2374 051945

Site: Trizoni Fish Restaurant

Εστιατόριο Σιδέρα

H ψαροταβέρνα Σιδέρα βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής και πιο συγκεκριμένα στο Ποσείδι. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 2003 ακριβώς πάνω στο κύμα και είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει εκτός από το φαγητό και με τη θέα της.

Στη Σιδέρα θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, με βασικά συστατικά το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά.

Πληροφορίες

Περιοχή: Ποσείδι

Τηλέφωνο: 2374 043650

Petra Flora

Αν θέλετε να απολαύσετε μια γευστική πίτσα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Petra Flora στην Άφυτο.

Όμορφο περιβάλλον, γρήγορο και φιλικό service, ενώ εκτός από την πίτσα μπορείτε να δοκιμάστε και να εξαιρετικά ζυμαρικά του καταστήματος.

Πληροφορίες

Περιοχή: Άφυτος

Τηλέφωνο: 694 778 3655

Site: PetraFlora

Το Κουτούκι του Αντώνη

Στο κέντρο της παραλίας της Ν. Καλλικράτειας θα βρείτε την Ταβέρνα-Ουζερί "Το Κουτούκι του Αντώνη".

Από το 1996 με μεγάλη συνέπεια και ποιοτικό φαγητό εξυπηρετεί το κοινό. Εδώ θα φάτε ποιοτικά ελληνικά ψάρια αλλά και γευστικά πιάτα με κρεατικά σε προσιτές τιμές.

Η ταβέρνα προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού.

Πληροφορίες

Περιοχή: Λεωφόρος Νίκης 26, Νέα Καλλικράτεια

Τηλέφωνο: 2399022008

Site: Το κουτούκι του Αντώνη κουτούκι του Αντώνη

Ψαροταβέρνα Φλέγρα

Η όμορφη παραδοσιακή ταβέρνα Φλέγρα βρίσκεται στην παραλία του Πολύχρονου Χαλκιδικής μπροστά στην θάλασσα σε ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον, όπου οι γεύσεις των πιάτων της θα σας ταξιδέψουν.

Γευστικά φαγητά σε μία ποικιλία φαγητών και ποτών σας περιμένουν για μια γαστριμαργική πανδαισία και ταξίδια γεύσεων.

Οι ψαράδες τις περιοχής κάθε μέρα φέρνουν ότι πιο φρέσκο υπάρχει στον Τορωναίο κόλπο και οι σεφ το σερβίρουν στο πιάτο σας.

Πληροφορίες

Περιοχή: Πολύχρονο

Τηλέφωνο: 698 958 5960

Site:Flegra

Θάλασσα γεύσεων

Tο εστιατόριο «Θάλασσα Γεύσεων», με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, προσφέρει λιχουδιές από όλες τις γωνιές της Mεσογείου. Δημιουργήθηκε στον χώρο του Porto valitsa με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες των πολλών επισκεπτών.

Στην "Θάλασσα Γεύσεων" μπορείτε να γευτείτε ελληνικά πιάτα, γεύσεις ξεχωριστές με αυθεντικές πρώτες ύλες όπως σαλάτα καλοκαιρινή, μελιτζάνα καπακωτή και άλλα πολλά.

Πληροφορίες

Περιοχή: Παλιούρι

Τηλέφωνο: 23740.92007

Site: theseaoftastes.weebly.com

Ψαροταβέρνα Τάκης

Θεωρείται από πολλούς η καλύτερη ψαροταβέρνα της περιοχής της Φούρκας. Η «ψαροταβέρνα Τάκης» βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Απλή διακόσμηση με φιλικό προσωπικό και φυσικά εξαιρετικό φαγητό, με φρέσκα ψάρια , θαλασσινά και μοναδικούς ουζομεζέδες.

Ιδανικό για ζευγαράκια.

Πληροφορίες

Περιοχή: Φούρκα

Τηλέφωνο: 2374041413

Site: ψαροταβερνα "Ο Τακης"

Keywords
Τυχαία Θέματα