Netflix: Από τον Απρίλιο έρχονται τα video previews στο κινητό

Eπειδή όσο περνάει ο καιρός, το περιεχόμενο του Netflix γίνεται ολοένα και πιο πλούσιο, η εταιρεία ψάχνει συνεχώς τρόπους για να φέρει κοντά στον χρήστη αυτό που εκείνος θέλει με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Αυτή τη φορά η εταιρεία, που στόχο έχει να αλλάξει για πάντα την ψυχαγωγία έτσι όπως

τη γνωρίζουμε, λανσάρει τα video previews στα κινητά μέσα στον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Todd Yellin (Vice President of Product) σε δημοσιογραφικό event που έγινε στα γραφεία της Netflix στο Los Gatos της Καλιφόρνια.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τα βίντεο προεπισκόπησης στις τηλεοράσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες οι χρήστες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα και στα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο ψάχνοντας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι προεπισκοπήσεις σε κινητό αρχικά σε iOS και έπειτα σε Android.

Όπως εξήγησε ο κ. Yellin, το βίντεο θα διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και με scrolling θα βγαίνει το επόμενο. Αν κάποιο βίντεο σου αρέσει μπορείς απευθείας να μεταφερθείς στο σίριαλ ή την ταινία. Τα βίντεο previews θα παρουσιάζονται σε κατακόρυφο προσανατολισμό, ώστε οι χρήστες να τα βλέπουν γρήγορα και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται καν να γυρίσουν το κινητό τους στο πλάι. Πάνω θα υπάρχει ένα κουμπί που αν το πατήσει ο χρήστης θα αποθηκεύεται στη λίστα του ο συγκεκριμένος τίτλος, ώστε να τον παρακολουθήσει στη συνέχεια. Οι προεπισκοπήσεις θα είναι εξατομικευμένες, ανάλογα με το περιεχόμενο που έχει παρακολουθήσει και απολαύσει κάποιος στο παρελθόν.

Η ομάδα της Netflix που ασχολείται με τις φορητές συσκευές σχεδίαζε αυτήν τη λειτουργία σχεδόν έναν χρόνο. Πραγματοποίησαν γύρους δοκιμών σε χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο για να δουν τις αντιδράσεις και να κατανοήσουν ποιοι τύποι βίντεο είναι πιο συναρπαστικοί αλλά και πιο χρήσιμοι στην εμπειρία παρακολούθησης από smartphone, καθώς εκεί υπάρχει λιγότερος χώρος από ό,τι στην οθόνη της τηλεόρασης και ο χρήστης συνήθως ασχολείται ταυτόχρονα με περισσότερες εργασίες.

Τελικά, αυτό που προέκυψε από τις δοκιμές ήταν ότι τα video previews στο κινητό οδήγησαν σε υψηλότερη θέαση καθώς όπως εξήγησε ο κ. Yellin μέσω αυτών των βίντεο μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνει κανείς για να βρει νέο περιεχόμενο, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του κανείς για να δει περισσότερες σειρές και ταινίες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα