H νέα Jaguar XJ θα είναι μόνο ηλεκτρική

Είναι πλέον επίσημο: Η υφιστάμενη XJ θα βγει στη σύνταξη και θα αντικατασταθεί από ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο στο Castle Bromwich. Κάτι που αποτελεί καλή είδηση για τους εκεί εργαζομένους, τη στιγμή μάλιστα που επίκειται το Brexit και δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρώπη.

Η μελλοντική XJ, σύμφωνα με

το drive.gr, θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, ύστερα από την I-Pace. Η μετάβαση του μοντέλου σε ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα επιτρέψει και στην Jaguar να περιορίσει τις μέσες εκπομπές CO2 του στόλου της, αλλά και να προετοιμαστεί για ένα μέλλον που προοιωνίζεται όλο και πιο αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Εκτός από το να προετοιμάζεται για το μέλλον, η καινούργια XJ θα αποτελέσει επίσης πραγματική ανανέωση για την Jaguar, καθιστώντας την ικανή και ανταγωνιστική έναντι του μελλοντικού Tesla Model S, αλλά και των Mercedes-Benz EQS και Porsche Taycan. Αν και η τελευταία παίζει σε ένα πιο σπορ παρά λιμουζινέ ταμπλό. Από την άλλη, θα φέρει τη βρετανική φίρμα ένα βήμα εμπρός από τις Audi και BMW που δεν έχουν ακόμη εντάξει στο σχεδιασμό τους, τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελίας, να λανσάρουν προσεχώς μια μεγάλη ηλεκτρική μπερλίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα