H ακριβότερη Aston Martin που έχει πουληθεί στην Μ.Βρετανία

Μια εξαιρετικά σπάνια Aston Martin DB4GT Zagato που θα εκτεθεί σε δημοπρασία εικάζεται πως θα είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ στη Μ.Βρετανία.

Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα της Aston Martin αλλά και από τα πιο περιζήτητα στους κύκλους των μεγάλων συλλεκτών. Η Aston Martin έχει κατασκευάσει μόλις 19 DB4GT και μια από αυτές θα βρεθεί σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, με τους ειδικούς να πιστεύουν πως η τιμή που θα είναι υψηλότερη που έχει δοθεί θα αυτοκίνητο στην Μ.Βρετανία.

Βλέπετε

το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 2 VEV είναι η μια από τις τρεις που κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές για εξαιρετικά χαμηλό βάρος. Επιπλέον έχει οδηγηθεί από τον δύο φορές πρωταθλητή F1, Jim Clark και είναι στην κατοχή του ίδιου ιδιοκτήτη τα τελευταία 50 χρόνια. Η τιμή της αναμένεται να είναι αστρονομική παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κρυμμένο σε κάποιο γκαράζ αλλά χρησιμοποιούνταν σε πολλές οδηγικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων, έχοντας μεταξύ άλλων και αρκετά ατυχήματα. Ωστόσο είναι πλήρως ανακατασκευασμένη από την Aston Martin σύμφωνα με τις ακριβείς εργοστασιακές προδιαγραφές της.

Ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s είχε πωλήσει πριν από δύο χρόνια μια άλλη DB4GT Zagato έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε πουλήσει μια DBR1 έναντι 22,5 εκ. δολαρίων. Ωστόσο αυτές οι πωλήσεις έγιναν στις ΗΠΑ και αναμένεται η DB4GT να πιάσει την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί για αυτοκίνητο στη Μ.Βρετανία.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα