H BMW κατασκεύασε ένα μοναδικό i8 "Speedster" ως αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E

Η BMW αποκάλυψε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της για την Formula E, ένα ειδικά τροποποιημένο i8 Roadster, για το E-Prix του Μονακό.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας έχει δεχτεί πολλές μετατροπές για να να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, με τον σχεδιασμό να βασίζεται στο i8 Coupe Safety Car. Η πιο σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση του είναι το μικρότερο παρμπρίζ και η αεροτομή στο πίσω μέρος.

Επίσης, το

νέο i8 Roadster είναι το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας στον κόσμο που είναι καμπριολέ, σύμφωνα με το eleftherostypos.gr.

Συγκρίνοντας το με το αυτοκίνητο παραγωγής, το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερο, εξοπλίζεται με roll bar που έχει εγκριθεί από την FIA, έναν νέο εμπρός προφυλακτήρα και φυσικά, την μπάρα φωτός.

Στο μηχανικό κομμάτι δεν έγινε καμία αλλαγή, με τον κινητήρα των 1.500 κυβικών να συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 141 ίππων, ώστε συνολικά να αποδίδει 368 ίππους.

«Δημιουργώντας το νέο BMW i8 Roadster Safety Car, οι μηχανικοί, οι σχεδιαστές και το πλήρωμα επικοινωνίας του BMW i, εξερεύνησαν νέους ορίζοντες και δημιούργησαν ένα μοναδικό αυτοκίνητο» δήλωσε ο Dr. Robert Irlinger, επικεφαλής του τμήματος «i» της ΒΜW.

Keywords
Τυχαία Θέματα