Eurostat: Τελευταίοι της Ευρώπης σε ιατρικές επισκέψεις οι Έλληνες

Πόσο συχνά επισκέπτεται τον γιατρό, τον οδοντίατρο ή έναν γενικό χειρουργό ένας Ευρωπαίος πολίτης; Άκρως απογοητευτικά για την Ελλάδα εμφανίζονται τα νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τις επισκέψεις σε γιατρούς, οδοντιάτρους και γενικούς χειρουργούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, 37,6% των Ευρωπαίων πολιτών επισκέπτονται γιατρό μια με δύο φορές το χρόνο, ενέργεια που κάνει μόνο το 26,5% των Ελλήνων. Και τα δεδομένα όλο

και χειροτερεύουν! Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (60,5%) παραλείπουν το τσεκ-απ και την ιατρική πρόληψη και καταφεύγουν σε γιατρό μόνο όταν αρρωσταίνουν. Η Βουλγαρία κατέχει ποσοστό 52,4% για καμία επίσκεψη μέσα στο χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο (26,4%), η Φινλανδία (31,8%), και η Σουηδία με 36,4%.

Από την έρευνα προκύπτει δε, ότι οι γυναίκες είναι πιο συνεπείς και πιστές στο ραντεβού με τον γιατρό, εν αντιθέσει με τους πιο «φοβισμένους» άντρες. Οι ειδικότητες που δεν παραλείπουν να επισκέπτονται αφορούν σε γενικούς ιατρούς και οδοντιάτρους.

Για τα στοιχεία έχουν ληφθεί υπόψιν το φύλο, η ηλικία και η μόρφωση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, θλιβερή η πραγματικότητα και για την οδοντιατρική περίθαλψη. Εκεί, σχεδόν το 75% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν έχουν πάει στον οδοντίατρο καμία φορά τον τελευταίο χρόνο. Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν πως το 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές αυτή την ιατρική ειδικότητα για το 2017.

Στην Ευρώπη των 28, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, «πρωταθλητές» στις ιατρικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι Δανοί(49%), με τους μισούς περίπου να δηλώνουν από 6 έως και 10 επισκέψεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.Ακολουθεί η Σλοβακία με ποσοστό 47% και η Γαλλία με ποσοστό 34%, δηλαδή 3 με 5 επισκέψεις το χρόνο.

Και τι γίνεται με τον γενικό χειρουργό; Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές αυτή την ιατρική ειδικότητα. Ποσοστό 88% για τη Ρουμανία που δεν έχει επισκεφτεί την ειδικότητα τους τελευταίους 12 μήνες. Καλή εικόνα παρουσιάζουν εδώ οι Γερμανοί, με ποσοστό 23%.

Keywords
Τυχαία Θέματα