BMW: Πτώση 6% στα κέρδη της το 2ο τρίμηνο του 2018

H BMW ανακοίνωσε πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρουσίασε πτώση 6% σ τα κέρδη της, καθώς επιβαρύνθηκαν από τις υψηλές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης αλλά και από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών.

Τα μετά από φόρους κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,08 δισ. ευρώ (2,43 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 6,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων σημείωσαν πτώση 6,3% στα 2,75 δισ. ευρώ.

Το

ίδιο διάστημα τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 2,9% και διαμορφώθηκαν στα 25,02 δισ. ευρώ.

Παρά την υποχώρηση των μεγεθών της στο τρίμηνο, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, καθώς προσδοκά ελαφρά άνοδο των εσόδων με στόχο τα κέρδη προ φόρων να διαμορφωθούν στα περσινά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, παρά τους κινεζικούς δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ, η εταιρεία εκφράζει την πεποίθησή της ότι λόγω της ζήτησης που υπάρχει για νέα μοντέλα, όπως το X7, θα μπορέσει να προσαρμόσει τις τιμές της ώστε να παραμείνει κερδοφόρα η εξαγωγή αυτοκινήτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κίνα.

Όπως σημείωσε η εταιρεία, έχει ήδη αυξήσει τις τιμές στα X5 και X6, ενώ ξεκίνησε την κατασκευή μερικών X5 στην Ταϊλάνδη με στόχο την αγορά της Κίνας.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα