Aston Martin: Θέλουμε συμφωνία της Αγγλίας με την Ε.Ε για το Brexit, αλλιώς αποχωρούμε από την Αγγλία

Η Aston Martin δηλώνει πως θα μπορούσε να αναγκαστεί να σταματήσει τη παραγωγή των αυτοκινήτων της στην Αγγλία, αν δεν εξασφαλιστεί μια συμφωνία της Αγγλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Brexit, με την βρετανική εταιρία να αναφέρει πως τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι “ημικαταστροφικά” εάν δεν εξασφαλιστεί μια συμφωνία.

Είμαστε μια βρετανική εταιρία. Παράγουμε τα αυτοκίνητά μας αποκλειστικά στην Αγγλία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ωστόσο αν δεν υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και

στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα σταματήσουμε τη παραγωγή στην Αγγλία.

Επί του παρόντος, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Αγγλία, πρέπει να διαθέτουν την έγκριση τύπου VCA (Vehicle Certification Agency), η οποία ισχύει και στην Ε.Ε. Ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε, η έγκριση τύπου θα σταματήσει να ισχύει τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με τον WTO (World Trade Organisation), τα γερμανικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Αγγλία μετά το Brexit, θα επιβαρύνονται με φόρο εισαγωγής 10%, φόρος που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών τους. Πέρυσι, περίπου 950.000 γερμανικά αυτοκίνητα, αξίας 20,8 δισ. ευρώ, πουλήθηκαν στην Αγγλία.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα