7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την κατακράτηση

Είναι οι 7 συνήθειες που θα γίνουν ο σύμμαχός σου στην εκστρατεία κατά της κατακράτησης και της κυτταρίτιδας. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν σταματά ποτέ και δεν είναι ποτέ μάταιος. Την αλλαγή θα τη δεις, όχι όσο θα ήθελες- δηλαδή δεν θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού- αλλά σίγουρα το δέρμα σου θα έχει καλύτερη υφή, δεν θα είναι πρησμένο συνέχεια και δεν θα σε πονάει.

> Πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς. Εντάξει, όχι μια θάλασσα ολόκληρη, αλλά 2 λίτρα θα ήταν πολύ χρήσιμο να πίνεις καθημερινά. Το νερό είναι ο Νο1 φυσικός λιποδιαλύτης. Καθαρίζει τα νεφρά κι απομακρύνει το νάτριο.

>

Συνέχισε να γυμνάζεσαι. Δεν είναι δικαιολογία το ότι ξεκίνησες τα μπάνια (ένα μπλουμ 2 φορές την εβδομάδα δεν είναι γυμναστική), ούτε το ότι κάνει ζέστη έξω. Συνήθως οι χώροι άθλησης είναι κλιματιζόμενοι. Η αερόβια ειδικά αποτρέπει την συσσώρευση τοξινών τοπικά στο σώμα. Πιλάτες και γιόγκα, επίσης καλές επιλογές γι' αυτό που συζητάμε εδώ.

> Βάλε στην καθημερινότητά σου αφεψήματα. Η σημύδα, το φασκόμηλο και η λουίζα, η μέντα και η τσουκνίδα ενυδατώνουν και είναι γνωστά για τη δράση τους κατά της κατακράτησης.

> Πίνε καθημερινά ένα χυμό γκρέιπ φρουτ ή κράνμπερι. Διακρίνονται και τα δύο για τη δράση τους κατά της κυτταρίτιδας, αφού είναι διουρητικά και φυσικά αποτοξινωτικά.

> Περιόρισε τα γλυκά. Ναι, είναι υπέροχα, συμφωνούμε, αλλά η ζάχαρη που περιέχουν αυξάνει την ινσουλίνη η οποία με τη σειρά της εμποδίζει την αποβολή του νατρίου από τον οργανισμό. Προτίμησε ένα παγωτό χαμηλό σε λιπαρά ή ένα σπιτικό ζελέ.

> Αύξησε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο. Μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ανανάς, ξηροί καρποί, σπανάκι ξηροί καρποί είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε κάλιο.

> Μείωσε όσο περισσότερο γίνεται το λευκό αλεύρι. Το οποίο είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένο και δεν σου προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Αντικατάστησε με προϊόντα ολικής αλέσεως.

Πηγή: ladylike.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα