20.000 δρομείς στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" την Κυριακή

20.000 δρομείς κάθε ηλικίας θα συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»- bwin, που θα πλημμυρίσει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία την Κυριακή 14 Απριλίου!

Η παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων της

διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Επίσημη Παρουσίαση της διοργάνωσης, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των δρομέων αναμένεται να φτάσει τελικά τους 20.200, συνολικά στον Μαραθώνιο, στους Δρόμους 5.000μ. και 10.000μ. και στον παράλληλο Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων - Dole.

Στα παραπάνω μεγέθη υπολογίζονται και οι 1.500 δρομείς, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους, αποκτώντας μία από τις θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO, από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως το Σάββατο 13 Απριλίου.

Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: τον Ονομαστικό Χορηγό της διοργάνωσης bwin, τον Μέγα Χορηγό και Ονομαστικό Χορηγό του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων DOLE Hellas, τον Μέγα Χορηγό Kosmocar Α.Ε. - Volkswagen, τον Κύριο Χορηγό Coca-Cola Tρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τον Κύριο Χορηγό και Αποκλειστικό Χορηγό Ενέργειας ZeniΘ, τον Αποκλειστικό Τηλεοπτικό Φορέα της διοργάνωσης ΕΡΤ3, η οποία έχει αναλάβει τη ζωντανή μετάδοσή της, τη NOVA που αποτελεί Media Partner της διοργάνωσης, τους Χορηγούς ΔΕΘ-HELEXPO, ΙΚΕΑ, DHL, Arla Protein, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Euromedica Γενική Κλινική, Amstel Free, Παπαδοπούλου Α.Ε., τους Υποστηρικτές ORIS, Stihl, Saucony HIGH5, Run Hike, τους Προμηθευτές Maxim Catering, Plaisir, Village Cinemas, TaxiWay, BeSmart, Women Techmakers, House Of Sports, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Grand Hotel Palace, Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Οι παρευρισκόμενοι ομιλητές τόνισαν τα εξής:

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων): «Καλωσορίζουμε τον Ονομαστικό Χορηγό bwin στην οικογένεια της διοργάνωσης. Είναι πολύ θετικό ότι όλοι οι φορείς της πόλης συνεργάζονται αρμονικά για την ανάπτυξη του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και πλέον θα υπάρχει ένα επιπλέον εργαλείο για να επιτύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων, στην οποία θα έχω τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με προσωπικότητες όπως η Βούλα Πατουλίδου, ο Τάσος Τζήκας, ο Αλέξανδρος Θάνος και ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης».

Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO): «Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό αυτής της διοργάνωσης, επειδή πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Συμμετέχω ενεργά κάθε χρονιά και περιμένω κάθε χρόνο αυτή τη διοργάνωση, που διαφημίζει την πόλη μας, για να τρέξω μαζί με τους χιλιάδες δρομείς. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συμπληρώνεται από την SPORTEXPO, που κάνει τα πρώτα της βήματα και επιθυμία μας είναι να την καθιερώσουμε ως ένα σημαντικό γεγονός για τα Βαλκάνια».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις είναι για μία πόλη ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπεις στο διεθνή χάρτη της αναγνωρισιμότητας. Χάρη στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δομούμε τις βάσεις και για τον αθλητικό τουρισμό. Μας περιποιεί τιμή το γεγονός ότι κάθε φορά στις αρχές Απρίλη και στις αρχές Οκτώβρη ολόκληρη η πόλη περιμένει τη μεγάλη γιορτή του δρόμου. Ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος σ’ έναν μεγάλο άνθρωπο και αθλητή, τον Στέλιο Κυριακίδη, που κατόρθωσε να σώσει ανθρώπους με τη νίκη του στη Βοστόνη. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η “100 Running Team” της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα τρέξει για τη μνήμη και για τη ζωή, με τρόπο ειρηνικό. Φωνάζοντας πως η ζωή είναι πολύτιμη και πρέπει να την προστατεύεις».

Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού): «Η συνέργεια των φορέων είναι πάρα πολύ σημαντική. Όλο τον χρόνο δουλεύουμε πάνω στην προβολή και την προετοιμασία αυτού του γεγονότος, που όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό το έχουμε στη φαρέτρα μας για να αναδείξουμε τη περιοχή μας. Είναι ένα υπερτοπικό γεγονός, που έχει σημασία και για τη Βόρεια Ελλάδα και για τα Βαλκάνια γενικότερα. Τα καλύτερα μηνύματα δίνονται με έμμεσους τρόπους και το δρομικό κίνημα καταφέρνει να τα ‘περνάει’ με τον καλύτερο τρόπο. Ένας τέτοιος συμβολισμός είναι αυτός που δίνει ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ για τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα».

Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Μαραθώνιο για άλλη μια χρονιά. Το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Δήμου δουλεύουν για την υποδοχή αθλητών πριν το μεγάλο γεγονός, αλλά ακόμη περισσότερο αμέσως μετά το πέρας του αγώνα, καταβάλλοντας μία ουσιαστική προσπάθεια για να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα».

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Όταν μία ομάδα ανθρώπων συνεργάζεται ιδανικά, καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την πιο όμορφη πόλη, τις πιο όμορφες διαδρομές, το πιο όμορφο όνομα ενός Μαραθωνίου και ετοιμαζόμαστε για μία νέα, μοναδική αγωνιστική εμπειρία, για μία διοργάνωση που θα χαρίσει και φέτος σε όλους τους συμμετέχοντες μεγάλες συγκινήσεις».

Ιωάννης Καποδίστριας (Εκπρόσωπος Ονομαστικού Χορηγού διοργάνωσης bwin): «Με μεγάλη περηφάνια συνδέουμε το όνομα της bwin με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Συμμετέχουμε έμπρακτα, με μία ομάδα 500 δρομέων από τη Θεσσαλονίκη και από όλη την Ελλάδα, στην οποία θα συγκαταλέγονται και οι αθλητές που υποστηρίζουμε και αποτελούν τη ‘Νέα Γενιά Ολυμπιονικών’. Η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μας, στεκόμαστε κοντά της και μέσα από ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μ΅ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι άλλωστε ένα γεγονός με πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, που έχει εργαστεί σκληρά γι’ αυτόν τον αγώνα και ελπίζουμε να είμαστε κοντά στη διοργάνωση για πολλά χρόνια. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!»

Άγγελος Χαριστέας (Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ποδοσφαίρου, εκπρόσωπος της Dole Running Team): «Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Για εμάς τους αθλητές, που η ζωή μας είναι να τρέχουμε, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν το κάνουμε για έναν καλό σκοπό: Φέτος θα τρέξουμε με την Dole Running Team για να στηρίξουμε παιδιά με χρόνιες ρευματοπάθειες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης, γιατί η βοήθειά τους είναι απαραίτητη πάντοτε».

Μάνος Εξαρχουλάκος (Εκπρόσωπος ZeniΘ, Κύριου Χορηγού και Αποκλειστικού Χορηγού Ενέργειας της διοργάνωσης): «Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή για την προσπάθειά της. Δραστηριοποιούμαστε στην πόλη εδώ και 20 χρόνια, ως η εταιρεία που έφερε το φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία. Μεγαλώνουμε, έχουμε μπει πλέον και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας με επιτυχία. Είναι θεσμός η διοργάνωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για όλη την Ελλάδα και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτήν. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ιωάννα Μακρή (Εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού): «Έχουμε μπροστά μας το πολύ όμορφο αποτέλεσμα μίας ένωσης δυνάμεων. Με τα ασθενοφόρα και τους διασώστες μας, καθώς και με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον τερματισμό, θα συνεισφέρουμε στον Δρόμο Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με την υποστήριξη της Dole, που είναι ο Ονομαστικός Χορηγός αυτής της παράλληλης εκδήλωσης. Χαιρόμαστε πολύ που αυτή η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο ακόμα καλύτερη!»

Χρήστος Τοπαλίδης (Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος): «Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή και τη Βούλα Πατουλίδου για το βήμα που μας έδωσε να προτάξουμε το μήνυμα ότι ‘τρέχουμε για τη μνήμη, τρέχουμε για τη ζωή’. Τρέχουμε για να αποτρέψουμε την τέλεση γενοκτονιών που λαμβάνουν χώρα σε όλη την υφήλιο, για να δείξουμε ότι όλοι μας είμαστε ίσοι και για να αποτρέψουμε μηνύματα μισαλλοδοξίας και εθνικισμού. Επιπλέον, μέσα από την συμμετοχή μας θέλουμε να προσφέρουμε στις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων του εξωτερικού ξενόγλωσσα συγγράμματα για τη Γενοκτονία των προγόνων μας».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης): «Θέλουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πρωταθλητές, στους δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, στα άτομα με αναπηρίες, να προσφέρουμε τη χαρά της συμμετοχής σε όλους ανεξαιρέτως. Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι στην παροχή υπηρεσιών προς τους συμμετέχοντες. Φέτος καλέσαμε επισήμως τους Έλληνες πρωταθλητές, που μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, ώστε να τους προσφέρουμε από την πλευρά μας την στήριξη που αξίζουν και βεβαίως να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες για τους ξένους αθλητές οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Ο Μαραθώνιος δρόμος παρέχει εξαιρετική υποστήριξη τόσο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας όσο και κατά την τροφοδοσία τους, η οποία είναι πληρέστερη από κάθε άλλη χρονιά, ο Δρόμος 10.000μ. με αφετηρία τους Αμπελοκήπους θα έχει υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού, ενώ στον Δρόμο 5.000μ. θα έχουμε το ρεκόρ αγωνιστικής συμμετοχής με 13.000 δρομείς, καθώς και πολλές μοναδικές παράλληλες δράσεις που θα δημιουργήσουν καταπληκτική ατμόσφαιρα για τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Επιπλέον, στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που διεξάγεται παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα έχουμε ξανά ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά μετά τον τερματισμό τους, σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην συνέχεια, οι διοργανωτές μίλησαν για τις παράλληλες εκδηλώσεις του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών από την Πέμπτη (11/04), όπου θα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις, καθώς και την Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας το Σάββατο (13/04) στον Λευκό Πύργο.

Ειδική μνεία έγινε στους 1.700 εθελοντές που θα δώσουν και φέτος όλη τους την ενέργεια για τη διοργάνωση, ενώ επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης και επισημάνθηκε ότι για άλλη μια χρονιά τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και οι Χορηγοί προσφέρουν πλούσια δώρα προς τους δρομείς, μέσα από ένα πλήθος διαγωνισμών που διενεργούνται.

Εκ μέρους των πολλών και σημαντικών πρωταθλητών που θα τιμήσουν τη διοργάνωση με την συμμετοχή τους, στοχεύοντας σε σπουδαίες επιδόσεις, παρόντες ήταν ο Ιάσων Ιωαννίδης και η Ζωή Μπέτα.

«Θα τρέξω με την Kosmocar Running Team σ’ αυτή τη διοργάνωση, που είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Θεσσαλονίκη. Αυτός είναι ο μήνας του Μαραθωνίου για την πόλη! Το δρομικό κίνημα έχει δυναμώσει πολύ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ σημαντικό να βγουν όλοι και να συμμετάσχουν. Εύχομαι να έχουμε έναν καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους τους αθλητές», είπε ο Ιάσων Ιωαννίδης, ενώ από την πλευρά της η Ζωή Μπέτα τόνισε:

«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση με πολύ καλό συντονισμό και άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι μας χαιρόμαστε να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διοργάνωση και εύχομαι να συνεχιστεί με τέτοια επιτυχία για πολλά χρόνια. Εγώ τρέχω 5.000μ., αλλά ελπίζω κάποτε να τρέξω και τον Μαραθώνιο δρόμο. Να βρεθώ στην εκκίνηση στην Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και να διανύσω όλη την απόσταση μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την πόλη μου».

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, στο οποίο συμμετέχουν 71 φορείς, ενώ επίσης παρουσιάστηκαν ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων, που αναδεικνύουν τη διοργάνωση ως ένα σπουδαίο κοινωνικό γεγονός, όπως ο 68χρονος Ιρλανδός Τζέρι Φορντ που αψηφά την εκ γενετής αναπηρία του και έχει συμμετάσχει σε 444 Μαραθωνίους με χειρήλατο αμαξίδιο, η κωφή Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Όλχα Ραχαούτσοβα, ο Ισπανός θρύλος Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα που κατέχει στην πατρίδα του το ρεκόρ συμμετοχών σε Μαραθωνίους, αγγίζοντας τους 300 ολοκληρωμένους αγώνες, αλλά και ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας ΑμεΑ στα 5 και 10 χλμ., καθώς και πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής, ο οποίος για άλλη μια χρονιά θα τρέξει στον Δρόμο των 5.000μ. στηρίζοντας τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», αφού και ο ίδιος είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Εξάλλου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) δημιούργησε την «100 Running Team» και θα τρέξει με σύνθημα «τρέχω για τη Μνήμη, τρέχω για τη Ζωή», στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το μήνυμα «όχι πλέον γενοκτονίες στον κόσμο», καθώς και μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν κάποιες από τις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης από πλευράς Χορηγών της διοργάνωσης:

Η bwin στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και επιπλέον σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη διοργάνωση θα ανακυκλώσει όλα τα πλαστικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Dole στηρίζει τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενισχύοντας παράλληλα χρηματικά το έργο του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος, ενώ η ΙΚΕΑ εξοπλίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επίσημου T-Shirt, του επίσημου μεταλλίου και του Bib Number της διοργάνωσης.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Keywords
κυριακη, ιεκ ακμη, village cinemas, ιωάννης καποδίστριας, special olympics, ελλαδα, bwin, θεσσαλονικη, σχολεια, hellas, volkswagen, αυρα, ερτ3, nova, media, ικεα, dhl, ιεκ, ακμη, euromedica, amstel, free, run, maxim, catering, village, women, house, sports, hotel, βασεις, running, μνήμη, γεν, νέα, team, εταιρεία, συμμετοχή, αμεα, χλμ, olympics, ποε, unesco, σεγασ, εασ, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, ολυμπιακοί αγώνες, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, μνήμη, ακμη, αμεα, βημα, δωρα, εασ, εθνικη, ερτ3, εψιλον, θρυλος, ιεκ, μεγα, πλαισιο, προγραμμα, το βημα, το χαμογελο του παιδιου, φυσικο αεριο, χαμογελο του παιδιου, bwin, dhl, euromedica, running, village, village cinemas, volkswagen, αγωνες, αθλητισμος, αναπηρια, ασθενοφορα, ατμοσφαιρα, αυρα, βαλκανια, βοηθεια, βορεια, γεγονος, γινει, γινεται, δελτα, δρομος, εγινε, εθελοντης, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, ενεργεια, ενεργα, επιτυχια, επιθυμια, εσωτερικων, εταιρεία, ζωη, υπηρεσιες, θεσσαλια, θετικο, ιασων, ιωαννιδης, καποδιστριας, λειτουργια, μακεδονια, μεγαρο μουσικης, μηνυματα, μνεια, νερο, νικη, ομαδα, οικογενεια, ομορφη, ονομα, παιδια, παρουσιαση, πελλα, πεμπτη, πλαστικα, ρεκορ, σαββατο, σεγασ, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, τασος, τιμη, φυσικο, φορα, χαμογελο, χαιρομαστε, χλμ, χαρα, amstel, βηματα, catering, free, γιορτη, house, helexpo, hellas, hotel, χωρα, υπουργειο, κομματι, καρδια, λευκο, maxim, μπετα, media, μπροστα, sports, olympics, run, shirt, special olympics, team, θανος, θελω να, θεσεις, unesco, βεβαιως, women
Τυχαία Θέματα