Ξεκινάει εβδομάδα «κόλασης» στη Βουλή - Πότε θα ψηφιστούν τα επίμαχα νομοσχέδια

Ξεκινάει εβδομάδα «κόλαση» για τη Βουλή καθώς η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Συγκεκριμένα σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για την κύρωση της συμφωνίας για την ανάπτυξη της ασιατικής τράπεζας. Παράλληλα σήμερα το απόγευμα ξεκινάει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία

του νομοσχέδιου-σκούπα του υπουργείου εθνικής Άμυνας.

Αύριο στην ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρης Σιούφα. Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Επίσης αναμένεται να κατατεθεί και νομοσχέδιο-σκούπα από το υπουργείο παιδείας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από την Διάσκεψη των Πρόεδρων της Βουλής, στόχος είναι και τα δύο νομοσχέδια να έχουν ψηφιστεί έως την Μεγάλη Τρίτη.

Την Τετάρτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που θα συνεδριάσει την Πέμπτη με αντικείμενο την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Noβαρτις. Την Παρασκευή η Ολομέλεια θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, του Παύλου Πολάκη ύστερα από μήνυση του άδωνι Γεωργιάδη, του Μάριου Σαλμά για τις αρθροσκόπησεις και του Πάνου Καμμένου ύστερα από μήνυση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά και του εκδότη Γιάννη Κουρτακη. Σημειώνεται πως Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάριος άλλοι μας έχουν ζητήσει να αρθεί η ασυλία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα