Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019: Πλημμύρισε από χρώματα και καρναβαλιστές η πόλη (pics)

Πάνω από 10.000 καρναβαλιστές σε 32 πληρώματα συμμετάσχουν στην παρέλαση - Το κάψιμο του Τζαρου σηματοδοτεί το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού έχει παραδοθεί η Ξάνθη καθώς αυτή την ώρα σε εξέλιξη ειναι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Ένα ξέφρενο χρωματιστό... ποτάμι ανθρώπων, όλων των ηλικιών, παρελαύνει στην οδό 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ευφάνταστα άρματα, πολυχρωμες στολές, σφυρίχτρες, σερπαντίνες, κομφετί, δυνατή μουσική που... παιανίζει

από τα ηχεία συνθέτουν την εικόνα. Το κέφι αμείωτο οπως κάθε χρόνο και λαμπερός σύμμαχος, ο ήλιος, που συνδράμει στη καλύτερη διεξαγωγή της παρέλασης.

Το θέμα του φετινού καρναβαλιού είναι ο έρωτας, για αυτό και οι στολές πολλών πληρωμάτων είναι εμπνευσμένες από τον μικρό θεό της αρχαιότητας.

Οι καρναβαλιστές θα καταλήξουν μετά την κεντρική πλατεία στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι για όλα τα πληρώματα.

Αυξημένη κίνηση

Η Ξάνθη άρχισε να βουλιάζει από την Παρασκευη το βράδυ καθώς χιλιάδες επισκέπτες συνέρρευσαν στην πόλη είτε για να περάσουν το τριήμερο και να απολαύσουν την ξανθιωτικη φιλοξενία με αποκορύφωμα την σημερινή παρέλαση, είτε για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα καρναβαλικά πληρώματα.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κινηση σε εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία έφεραν χαμόγελα στην τοπικη αγορά.

Η σημερινή ημέρα θα ολοκληρωθεί με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, με το κάψιμο του Τζάρου, στις 19.00.

Ο «Τζάρος» ή «Τζάρους» είναι ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια.Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο στις όχθες του ποταμού Κόσυνθου μετά το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης.

Πλήθος κόσμου παρακολουθούν τη λήξη του καρναβαλιού και των ετήσιων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Λίγα λόγια για το ξανθιώτικο καρνάβαλι

Το ξανθιωτικο καρναβάλι είναι από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Στη διάρκεια των δέκα ημερών των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη συρρέουν χιλιάδες κόσμου, δημοφιλείς καλλιτέχνες, ενώ πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις γύρω από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών.

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα