«Βλέπουν» Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τον μηχανισμό σε Ντογιακο - Φόβος για νέα χτυπήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Βύρωνα.

Ο μηχανισμός δεν εξερράγη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξουδετερώθηκε χωρίς να χρειαστεί να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δείχνουν ότι πιθανότατα πίσω από την απόπειρα κρύβεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Όπως

έλεγε στην ΕΡΤ ανώτατος αξιωματικός της Υπηρεσίας, τρία είναι τα στοιχεία που πιθανολογούν ότι κρύβεται η συγκεκριμένη οργάνωση πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι μέσα στην κατσαρόλα υπήρχε ένα τάπερ με εκρηκτική ύλη, μια πάγια τακτική που χρησιμοποιεί η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς σε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες και που έχει διαπιστωθεί από τις γιάφκες που έχει ανακαλύψει η Αντιτρομοκρατική, όπου εκεί βρέθηκαν τάπερ με εκρηκτικές ύλες, με τελευταία την περίπτωση της Περαχώρας Κορινθίας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η κατσαρόλα, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της συγκεκριμένης οργάνωσης σε αρκετές επιθέσεις, ενώ το τρίτο είναι ότι σε προγενέστερη προκήρυξη είχαν στοχοποιήσει τον κ. Ντογιάκο μετά την βομβιστική ενέργεια εναντίον της κ. Τσατσάνη στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου του 2016.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες δεν έχουν πρόβλημα με τον βομβιστή τους αλλά με τα επιχειρησιακά μέλη τα οποία ήταν άπειρα για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια. Και αυτό το λένε γιατί το μηχανάκι που άφησαν έξω από την οικία του κ. Ντογιάκου δεν το σταθεροποίησαν, με αποτέλεσμα αυτό να γύρει, η συνδεσμολογία να μετακινηθεί και να μην σημειωθεί η έκρηξη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής φοβούνται αν τις επόμενες μέρες δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση, θα ακολουθήσουν και νέα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και εκτιμούν ότι αφού ο μηχανισμός είναι ατόφιος και η μοτοσυκλέτα δεν έχει πάθει κάτι, θα μπορέσουν να βρουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην έρευνα, πιθανότατα γενετικό υλικό ή ακόμα και δακτυλικά αποτυπώματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα