Βενιζέλος: «Διανύουμε μια παρακμιακή περίοδο πολιτικού πολιτισμού»

«Διανύουμε μια παρακμιακή περίοδο πολιτικού πολιτισμού» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο το βήμα της Βουλής τονίζοντας πως υπάρχει αναξιοπιστία της πολιτικής τιμής.

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι Συνταγματικό αλλά είναι πολιτικό και δημοσιονομικό» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας θα έρθει με την πολιτική αλλαγή.

Κατά την διάρκεια

της παρέμβασης του στην συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να μην χρησιμοποιεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως μοχλό για να λύσει τα δικά της ζητήματα.

«Αντί να εκπέμπετε το ψευδεπίγραφο ζήτημα πως όλα τα προβλήματα θα λυθούν εκ θαύματος με την Συνταγματική αναθεώρηση θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα για τις αντοχές του Συνταγμάτος και τους κανόνες δημοσιονομικής επίγνωσης στην δεκαετή κρίση» συμπλήρωσε.

Επίσης, τόνισε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει με τα θέματα κράτους εκκλησίας λέγοντας πως η συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου έχει ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δημιουργούνται 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Τέλος, τάχθηκε υπερ της άποψης ότι στην παρούσα προτείνουσα Βουλή, όλα τα άρθρα θα πρέπει να ψηφιστούν με απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών και η επόμενη αναθεωρητική βουλή να αποφασίσει ποια θα αναθεωρηθούν με 180 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα