Τυράσκη: Ξεκίνησε ο καύσωνας - Πότε θα υποχωρήσει

Καύσωνας προ των πυλών σύμφωνα με την Αναστασία Τυράσκη. Αύριο η πιο ζεστή ημέρα.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπου θα φτάσουν τους 41 με 42 βαθμούς, ίσως και λίγο παραπάνω.

Αρκετά υψηλά προβλέπεται να φτάσει η θερμοκρασία και σε μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος και η Κρήτη, η Ρόδος, όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 με 39 βαθμούς.

Αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα και την Πέμπτη στην υπόλοιπη χώρα, η οποία θα συνοδευτεί από αύξηση της έντασης των ανέμων, δυτικών διευθύνσεων την Τετάρτη και βορείων την Πέμπτη.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, έως 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα έως 36 με 38 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 38 με 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 34 με 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 38 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 38 με 39 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Keywords