Τσίπρας: Πού θα «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου «φουλάρουν» τις κομματικές μηχανές μετά και την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού χτες το μεσημέρι ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας από σήμερα το πρωί κιολας θα έχει συνεχείς επαφές με τους συνεργάτες του προκειμένου να οριστεί το πλάνο ενόψει ΔΕΘ. Άλλωστε, πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ

έχουν καθαρή εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και πάνω σε αυτές θα ορίσουν την αντιπολιτευτική τους ρητορική.

Στην Κουμουνδούρου ασκούν ήδη σκληρή κριτική τονίζοντας πως «μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υπερηφανεύεται για την πορεία της ελληνική οικονομίας αλλά να μην ξεχνάει πως ότι οφείλεται στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα στην χτεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται με ειρωνικό ύφος πως «ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών».

Ταυτόχρονα, το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στη μείωση του πλεονάσματος 2,5% που είχε ανακοινώσει η δική του κυβέρνηση χωρίς να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ανησυχία πως η ΝΔ είναι έτοιμη να γκρεμίσει ότι έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις συλλογικές διαπραγματεύσεις γι' αυτό σημαντικό ρόλο στην αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθηθεί αναλαμβάνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα ζήτημα που παραμένει ψηλά στην επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με χθεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο για “επιχείρηση πλήρης άλωσης του κράτους και κομματικοποίησης των θεσμών”, αφού η προαναγγελία για εκλογή του εγγυητή του πολιτεύματος ακόμα και με 151 βουλευτές αποτελεί συμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών “ευτελισμό του θεσμού, παραβίαση της κατεύθυνσης της αναθεωρητικής Βουλής και του πνεύματος του Συντάγματος”.

Τέλος, μέρος από την «μάχη» που θα δοθεί θα λάβει και το Μακεδονικό. Ο Αλέξης Τσίπρας, με βάση και την πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, βλέπει μία καθαρή κυβίστηση στο θέμα της «Συμφωνία των Πρεσπών». «Από εκεί που πέρσι τέτοια εποχή μιλούσε για κατάργηση της συμφωνία τώρα μιλάει για ανάγκη για πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ κομματικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα