Τσίπρας: Έχουμε πάθει σύγκρυο - Κάθε συρτάρι που ανοίγουμε και ένα σκάνδαλο

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δε τους εκλέγουν οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ούτε οι φίλοι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός.

Και ο ελληνικός λαός δε τρώει κουτόχορτο. Ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζει και θυμάται. Γνωρίζει και θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος σήμερα τη βγάζει σε ξέφωτο». Με αυτή την φράση ξεκίνησε και επίσημα ο πρωθυπουργός ΑλεξηςΤσίπρας την προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών

του Μαϊου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς και ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία αυτή καταστροφολογία διαψεύδονταν διαρκώς», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η αυτογελοιοποίηση της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που διακατέχει τη ΝΔ, όταν δεν τους αγγίζει πλέον ούτε η κοινή λογική», σχολίασε και πρόσθεσε πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός κατεστημένου που θέλει να επανέλθει και για να εκδικηθεί» όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, όπως ανέφερε, «αλλά και έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές που έκανε σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

Αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν στην Βουλή όπως η κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων λέγοντας πως «Ότι όλα αυτά ήταν δίκαια, αλλά μόνο εμείς τα κάναμε πράξη αλλά με κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα αυτά θα καταργηθούν, σε μία νύχτα».

Κάθε συρτάρι και ένα σκάνδαλο

Επιτέθηκε στην ΝΔ, αναφερόμενος στα θέματα που ερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη τονίζοντας πως «ο Ξανθός και ο Πολάκηςανοίγουν ένα ντουλάπι βγαίνει η NOVARTIS, ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει χτες η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα κερασμένα στις φαρμακευτικές. Έχουμε πάθει σύγκρυο».

Τέλος, εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη στις επερχόμενες εκλογές και το «στραπάτσο» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ».

Keywords
Τυχαία Θέματα