Τσακαλώτος: Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να τα έχουν καλά με τον βόρειο γείτονα, αν θέλουν να είναι πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Στη συμφωνία για το Σκοπιανό, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και την ομοφοβία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής, νωρίτερα σήμερα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, αποφεύγοντας να μιλήσει είτε για ΠΓΔΜ

είτε για Βόρεια Μακεδονία, επιλέγοντας να εστιάσει στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι "όποιος λέει στη Θεσσαλονίκη ότι θα είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και δεν θέλει να έχει σχέση με το βόρειο γείτονα, είναι λαϊκιστής", "δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη των επιχειρήσεων αν δεν έχουν καλή σχέση με το βόρειο γείτονα. Το ξέρουν στο κόκαλό τους οι επιχειρηματίες".

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι ότι "108.000 ιδιοκτήτες θα έχουν αύξηση πάνω από 100 ευρώ και μόλις 208.000 πάνω από 50 ευρώ", υπερασπιζόμενος τις αυξήσεις σημειώνοντας ότι "στο 4ο, το 5ο και το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας δεν έχουμε καμία αύξηση και μόνο μειώσεις. Σε άλλους δήμους όπως η Θεσσαλονίκη καμία αύξηση, σε άλλους δήμους όπως το Κορδελιό το ίδιο. Λίγο μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις σε περιοχές που αναβαθμίστηκαν όπως στην Καλλιθεά στην περιοχή γύρω από το ίδρυμα Νιάρχος και αρκετά μεγαλύτερες αυξήσεις σε περιοχές όπως η Μύκονος και το 1ο διαμέρισμα της Αθήνας".

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ομοφοβία λέγοντας: "Αντί για φιλευλευθερισμό, όμως, υπάρχει ομοφοβία γιατί δεν στηρίζετε κανένα νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους. Και τι πιστεύετε ότι οι ηγέτες της Ευρώπης θα πουν μπράβο ένας ευρωπαιστής που θα λύσει προβλήματα επειδή έκανε πρόταση μομφής αντί να στηρίξει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να λύσει ένα θέμα 28 ετών".

Keywords
Τυχαία Θέματα