Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι καλύτερες παραλίες μια ανάσα από την Αττική

Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου πέφτει φέτος του Αγίου Πνεύματος, σε ποιές περιοχές μπορείτε να κολυμπήσετε.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος, όπου φέτος πέφτει Δευτέρα 21 Ιουνίου, δεν είναι επίσημη αργία για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Η επόμενη επίσημη αργία είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή.

Η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη αργία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα φύγουν για το τριημέρο ενώ με σύμμαχο τον καλό καιρό αρκετοί θα ξεχυθούν στις παραλιές.

Για όσους δεν μπορούν λοιπόν να απομακρυνθούν, ακολουθεί μια λίστα με τις ιδανικότερες παραλίες μια ανάσα από την Αττική

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα

Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι τυχαίο που κάθε Σαββατοκύριακο «πήζει» από Αθηναίους. Το φτηνό ακτοπλοϊκό εισιτήριο και τα συνεχή δρομολόγια της δίνουν προστιθέμενη αξία της. Έχει ένα μοναδικό «ταλέντο» να συνδυάζει ηρεμία αλλά και κοσμοπολίτικη ζωή. Το νησί είναι γεμάτο από εστιατόρια και μπαράκια και αποτελεί έναν κοντινό προορισμό που τα συνδιάζει όλα.

Τζιά (Κέα) η κοσμοπολίτικη

Ποιο είναι το κοντινότερο κυκλαδονήσι στην Αθήνα; Η Τζιά φυσικά. Το αιγαιοπελαγίτικο νησί αποτελεί τον ορισμό του μικρή απόσταση… μεγάλη απόδραση. Πας στο Λαύριο, μπαίνεις στο καράβι και σε μία ώρα είσαι σε έναν άλλο κόσμο. Η Κέα έχει τη φήμη του προορισμού για «σκαφάτους» και η αλήθεια είναι πως μερικές από τις καλύτερες παραλίες της δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο, καθώς έχουν χωματόδρομο. Επίσης, έξω από το λιμάνι, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια του κόσμου. Πρόκειται για τον «Βρετανικό». Το υπερωκεάνιο μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο για τις ανάγκες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και πιθανότατα βυθίστηκε από νάρκη.

Σπέτσες το νησί του «Μάγου»

Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Είναι μόλις 2,5 ώρες μακριά από τον Πειραιά με πλοίο και 3,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Κόστα. Με ιστορία 5.000 χρόνων, πανέμορφη αρχιτεκτονική και μοναδική ατμόσφαιρα θα σας ταξιδέψει με τον «αέρα» της. Από τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού είναι το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Ύδρα η γραφική

Μιάμιση ώρα χωρίζει τη γραφική Ύδρα από τον Πειραιά. Το νησί του Αργοσαρωνικού είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερη απόδραση. Η Υδραία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Πάμπλο Πικάσσο, τον νομπελίστα Ελύτη, τον Εγγονόπουλο, τον Χένρυ Μίλλερ, μέχρι τον Γεώργιο Σεφέρη. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, ιδανική περίπτωση για όσους θέλουν να αποφύγουν την βαβούρα και την κίνηση της πόλης

Κύθνος

Το Κυκλαδονήσι της διπλανής πόρτας είναι ιδανική λύση για ένα ταξίδι αστραπή. Συνδυάζει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων (μικρά λευκά χωριά, ξωκλήσια, αμμουδερές παραλίες) χωρίς την «κοσμοπλημμύρα» άλλων διάσημων κυκλαδίτικων νησιών. Γνωστή για την αυθεντική κουζίνα της, προσφέρεται για να απολαύσετε ιδιαίτερες «λιχουδιές».

Εξόρμηση στο Δήλεσι

Για εκείνους που αποζητούν πραγματική ησυχία και ξεκούραση υπάρχουν και εκείνα τα μέρη που δεν τα… πιάνει το τουριστικό μάτι. Το μικρό Δήλεσι, η παραλιακή κωμόπολη στα σύνορα Βοιωτίας και Αττικής απέχει μόλις 58χλμ από την Αθήνα, το οποίο και σημαίνει πως θα βρίσκεστε εκεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Σούνιο

Μπορεί να μοιάζει σαν… κομμάτι της Αθήνας, ωστόσο απέχει 70χλμ από το κέντρο της πόλης, ενώ στις γύρω ακτές του πραγματικά τα νερά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από απίθανες παραλίες σε ελληνικά νησιά. Ναι, ίσως αυτή η εξόρμηση να σας βρει στο νοτιότερο άκρο της Αττικής για να δείτε το ηλιοβασίλεμα από τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα, να κατεβείτε την πέτρινη σκάλα για τα τουρκουάζ νερά της παραλίας ΚΑΠΕ ή να επιλέξετε πιο ευκολοπρόσιτες ακτές στα Λεγραινά.

Φωτογραφίες απο τις παραλίες

{gallery}PARALIES{/gallery}

Keywords
Τυχαία Θέματα