Τόσκας για τραυματισμό δικηγόρου: Δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία μας τέτοιες λογικές

«Γίνονται όλες οι ενέργειες για να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, κατά την επίσκεψη του το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό και στην δικηγόρο που παραλίγο να χάσει το πόδι της από φωτοβολίδα που πέταξαν οι ταραξίες χτες το βράδυ στα Εξάρχεια

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στα επεισόδια, «μειοψηφία που επιζητά την βία και τόνισε «δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία μας τέτοιες λογικές».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας, μετέβη στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για

την πορεία της υγείας της γυναίκας, η οποία υποβλήθηκε σε μια πολύωρη σοβαρή χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο κ. Τόσκας δήλωσε:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία.

Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

Στον εισαγγελέα 16 άτομα για τα χτεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα