Το Πεντάγωνο διαψεύδει το Κίεβο για τη ρωσική ναυαρχίδα «Moskva»: «Yπήρξε έκρηξη, αλλά δεν βυθίστηκε»

«Εξακολουθεί να επιπλέει και πιθανότατα μεταφέρεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης», αν΄έφερε ο Τζον Κίρμπι, σχολιάζοντας το θρίλερ με τη ρωσική ναυαρχίδα «Moskva»

«Υπήρξε έκρηξη, αλλά δεν γνωρίζουμε αν χτυπήθηκε από πύραυλο», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου για τη ρωσική ναυαρχίδα «Moskva».

«Η έκρηξη ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να λάβουμε ενδείξεις πως κι άλλα ναυτικά σκάφη επιχείρησαν

να σπεύσουν για την παροχή βοήθειας, κάτι που προφανώς εντέλει δεν χρειάστηκε».

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τελευταίες δηλώσεις του Τζον Κίρμπι, η ρωσική ναυαρχίδα «πλέει μόνη της στη Μαύρη Θάλασσα», με πιθανότερο το σενάριο να οδεύει προς επισκευή στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Νωρίτερα ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε δηλώσει πως οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι χτύπησαν το «Moskva», ωστόσο η πληροφορία δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.

Τι υποστήριξε ο ουκρανικός στρατός

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό «Moskva» με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune προκαλώντας του σοβαρές ζημιές.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, ισχυρίστηκε η πυρκαγιά στο «Moskva» ξεκίνησε μετά το πλήγμα, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο των ρωσικών σωστικών πλοίων δυσχέραιναν οι εκρήξεις των πυρομαχικών που μετέφερε το καταδρομικό, όπως και οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Μόσχα: «Οι εκρήξεις σταμάτησαν, το Moskva ρυμουλκείται»

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό δεν έχει βυθιστεί και ότι οι εκρήξεις σε αυτό έχουν σταματήσει.

«Η εστία της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν φλόγες. Οι εκρήξεις των πυρομαχικών έχουν σταματήσει. Το καταδρομικό Moskva διατηρεί την πλευστότητά του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας πως ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

«Λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι», συνέχισε το υπουργείο.

Το πλήρωμα του «Moskva» έχει απομακρυνθεί από το πλοίο, ενώ «ο βασικός εκτοξευτήρας πυραύλων δεν έχει πληγεί», διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα