Το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό για το Design στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα Master of Arts in Design είναι το μοναδικό διακλαδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Design στην Ελλάδα. Ο ΑΚΤΟ σας δίνει τώρα την ευκαιρία να σπουδάσετε Art & Design,

παρέχοντάς σας ειδικές προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής.

To Master of Arts in Design λειτουργεί στην Αθήνα από το 2003 και στη Θεσσαλονίκη από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16, με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου, Middlesex University.

Προσφέρει την ευκαιρία σε designers και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, να αναπτυχθούν μέσα από την προσωπική εις βάθος έρευνα του χώρου τους και από την αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές τους, σε ένα διακλαδικό περιβάλλον. Η ισορροπία μεταξύ εξειδίκευσης και αλληλεπίδρασης επιτυγχάνεται με τις εργασίες ανάλυσης και σύνθεσης που ανατίθενται στους σπουδαστές (ατομικά ή και ομαδικά). Έτσι, εμβαθύνουν στην ειδικότητά τους και με τις εργασίες, συζητήσεις και κριτικές αναλύσεις ζητημάτων, εντοπίζουν τα κοινά σημεία των επιμέρους κλάδων του Design. Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους φοίτησης, Full Time με ένα μονοετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης και διάρκεια 12 μήνες αλλά και Part Time με διετές πρόγραμμα και διάρκεια 21 μήνες

Η διακλαδικότητα, κεντρικός πυλώνας του προγράμματος, δεν είναι μια απλή δομική και οργανωτική λεπτομέρεια αλλά η ίδια η ακαδημαϊκή του ταυτότητα. Είναι η συνισταμένη των στόχων του. Σ’ αυτό το περιβάλλον, οι στόχοι και το όραμα του καθενός σπουδαστή ξεχωριστά θα βρουν τον ζωτικό χώρο για την πραγμάτωσή τους. Η ζωντάνια αυτού του master, μοναδικού διακλαδικού ΜΑ in Design, ανατροφοδοτείται από την γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ των σπουδαστών του.

Η δομή του προγράμματος προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, μέσα από την προσωπική τους έρευνα -εκπόνηση ατομικών εργασιών και την ανάπτυξη της προβληματικής τους, στα πλαίσια ενός διακλαδικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Η εξειδίκευση που προκύπτει από την εκπόνηση της Διπλωματικής εργασίας και τα ερευνητικά στάδια που προηγούνται, μπορεί να είναι στα παρακάτω γνωστικά πεδία (με τις επιμέρους κατευθύνσεις τους):

Graphic Design: Branding, Publishing, Advertising, Online Communication & Social Media, Web Design and Responsive Media, Ux/Ui, Visual Communication Design, Typography, Illustration

Architectural Design: Interior Design, Urban Design, Maritime Development, Επανάχρηση, Conceptual Architecture, Σκηνογραφία – Σχεδιασμός Παραγωγής

Product Design: Industrial Product Design, Conceptual Product Design

Photography: Advertising Photography, Fashion photography, Reportage – Street photography, Constructed Photography Reality

Animation: 2D, 3D Computer Animation, Cartoon

Interactive Media: Interactive television, video games, virtual reality, augmented reality

Mixed Media: Μικτές τεχνικές έκφρασης (με τη χρήση 2 ή περισσοτέρων μέσων με σκοπό την οπτική επικοινωνία)

Comics: Δημιουργία χαρακτήρων, Εικονογράφηση, Story board, Conceptual Art, Sequential Art

Fashion Design: Fashion Marketing, Visual Merchandising, Ενδυματολογία

Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας

Σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012, 4111/2013 και 4205/2013 καθίσταται πλέον εφικτή η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας, για τον μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών Master. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Κολεγίων συνεργαζόμενων με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, όπως ο ΑΚΤΟ. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τίτλου, σύμφωνα με το (άρθρο 13 του Νόμου 4148/2013) έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται. Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικές αποφάσεις που αφορούν σε αποφοίτους του ΑΚΤΟ (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία και το πρωτόκολλο των αιτήσεών τους).

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, περνούν από συνέντευξη σε επιτροπή αξιολόγησης, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως και προσκόμισης των απαιτούμενος δικαιολογητικών.

Στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΚΤΟ γίνονται δεκτοί οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ. οι Κάτοχοι Πανεπιστημιακών Τίτλων Σχολών του Εξωτερικού και οι απόφοιτοι Λυκείου ή Ισότιμου Τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αποδεδειγμένη 5ετή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον, σε σχετικό αντικείμενο με το πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Όσο νωρίτερα πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, στο Master of Arts in Design, εξασφαλίζετε τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση και έναν ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό!

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε για το Master of Arts in Design

Keywords
Τυχαία Θέματα