Το μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και οι κρίσιμες συναντήσεις με Ζάεφ και Ερντογάν

Γεμάτος αισιοδοξία αποχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες του τόνιζαν πως η χώρα έχει βγει πλέον από την 10ετη κρίση και έχει καθαρό δρόμο προς την ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται ικανοποιημένος από την παρουσία των υπουργών και της κυβέρνησης του στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα θεωρεί πως εδραιώνεται η απόψη στους πολίτες πως πράγματι η συγκεκριμένη κυβέρνηση διαφέρει

από τους προηγούμενους και «πουλάει» σοβαρότητα και αισιοδοξία.

Καρφιά σε Τσίπρα - Καμμένο

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να οξύνει τους τόνους με τον Αλέξη Τσίπρα και κράτησε χαμηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να ρίξει μερικά «καρφάκια» όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει για την αντιπολιτευτική του τακτική την επόμενη εβδομάδα. Δίνει, όμως, την εντύπωση πως δεν έχει χωνέψει ακόμη ότι έγιναν εκλογές και ενοχλούνται όταν δεν κάνουμε κωλοτούμπες, γιατί κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια», είπε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δύο άλλα πρόσωπα που είχαν βρεθεί λίγο πριν τις εκλογές στην επικαιρότητα: τους κ. Καμμένο και Πετσίτη.

Εξεταστικές

Επιπλέον, σχολιάζεται από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού πως, στην τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδειξε σε καμία περίπτωση εκδικητικός όσο αφορά την κυβέρνηση και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές έγιναν κυρίως για την υπόθεση της Novartis, καθώς και για το θέμα της ΔΕΗ και για το πώς έφτασε σε οριακό σημείο η εταιρεία παρά τα «καμπανάκια» που χτύπησαν ορισμένοι.

Ηχηρό μήνυμα σε Ερντογάν και συνάντηση με Ζάεφ

Επιπλέον, στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται και η διπλωματική πολιτική και συγκεκριμένα οι σχέσεις με τους γείτονες Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία. Και τους δύο ηγήτες των χωρών (Ζάεφ, Ερντογάν) θα τους συναντήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο περιθώρειο των εργασιών της Γ.Σ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα