Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το 51ο ράλι ΔΕΘ

Μια ακόμη σελίδα θα προσθέσει στο άλμπουμ των 51 ιστορικών ράλι ΔΕΘ ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), ο οποίος διοργανώνει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου το 52ο Ράλι ΔΕΘ.

Με μικρές διαφορές, σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του, αλλά σχεδόν με διπλάσιες συμμετοχές, που αναμένεται να δώσουν άλλον αέρα στη διοργάνωση, όλα είναι έτοιμα για

να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός, αλλά πάνω από όλα ασφαλής αγώνας. Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί από τις 14:00 έως τις 18:00 στη νότια πύλη της ΔΕΘ, από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα στις 20:30. Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αφήσει το πλακόστρωτο της πλατείας στις 7:50 το πρωί της Κυριακής όπου περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά μετά θα ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα», μήκους 9,81 χιλιομέτρων να ξεκινά στις 9:16.

“Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Η διοίκηση της ΔΕΘ στάθηκε στο πλευρό μας και μας βοήθησε σε ό,τι και αν ζητήσαμε. Είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι από την πλευρά της διοίκησης, καθώς τόσα χρόνια ήμουν αγωνιζόμενος. Φέτος υπάρχουν 45 συμμετοχές, όταν την προηγούμενη οκταετία δεν ξεπερνούσαν τις 25. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα και οι θεατές θα απολαύσουν έναν όμορφο και συναρπαστικό αγώνα” τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, τόνισε πως: “ πάντα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον ΑΟΘ. Ο αγώνας έχει στοιχείο της φυσιογνωμίας μας και αποτελεί μέρος της ψυχής μας. Γνωρίζαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας αντιμετώπιζε προβλήματα με τις συμμετοχές. Όμως αυτό ξεπεράστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι οι θεατές να παρακολουθήσουν ένα όμορφο και ασφαλή αγώνα”.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΑΟΘ, Γιώργος Σιέτης, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των θεατών. “ Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των θεατών, καθώς αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα. Η προβολή των αγώνων από την άλλη αποτέλεσε ένα δεύτερο στοίχημα το οποίο το κερδίσαμε, καθώς φέτος είχαμε τις διπλάσιες συμμετοχές” υπογράμμισε.
Τον επόμενο μήνα η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) θα αποφασίσει αν θα εντάξει τον αγώνα στο πρόγραμμα του βαλκανικού κυπέλου. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα αποτελέσει μια τεράστια αναβάθμιση των αγώνων, καθώς θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια πολλές διεθνείς συμμετοχές.

Να σημειώσουμε ότι το service park του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν εκεί αμέσως μετά από το κάθε loop των ειδικών διαδρομών. Μετά τις πέντε ειδικές διαδρομές, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το πρώτο αγωνιστικό αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:39.

Keywords
Τυχαία Θέματα